Brend koji će oduševiti obožavateljice boho stila

Modna industrija funkcionira tako da svakog dana otkrijemo neki novi komad, brend, stil i modnu priču koja nas oduševi. Upravo smo tako otkrili i kolumbijsku modnu marku Waimari, čije smo kreacije zamijetili na Instagramu, za koje smo sigurni da će uskoro biti dijelom garderoba brojnih dama. Radi se o brendu koji njeguje i održava postojanost boho stila, inače pristupa odijevanju koji ove sezone doživljava veliki comeback.

Prije nekoliko dana pisali smo o odabiru najljepših boho haljina iz aktualnih high street i dizajnerskih kolekcija, a zatim smo zamijetili ovaj brend, čiji nas je pristup kreiranju svevremenskih i ženstvenih boho krojeva nesumnjivo oduševio. Međutim, radi se o brendu koji nije toliko nov, odnosno cijela priča započinje još osamdesetih godina.

Brend koji je osnovan u Barranquilli, Kolumbiji, priča je koja je započela željom dviju sestara da spase svoju staru obiteljsku tvornicu osnovanu ranih osamdesetih. Stephanie i María Catalina Martínez odmalena su odrastale okružene modom, a njihovi roditelji i bake i djedovi život su posvetili industriji stvaranju odjevnih komada. Kao treća generacija i kao nasljednice tradicije, odlučile su ponovno pokrenuti obiteljsku tvornicu i osnovale su Waimari.

Brend je stoga hommage njihovim korijenima kojim nastoje očuvati svoju bogatu obiteljsku povijest. Tradicionalne proizvodne tehnike, majstorstvo i posvećenost detaljima, ono je čemu najviše teže. Ništa u njihovom asortimanu nije masovno proizvedeno i svaki je komad izrađen ručno. Kao svoju glavnu nit vodilju navode da su strastvene u stvaranju prekrasnih komada koje će kupci nositi dugi niz godina.

Stephanie i María Catalina Martínez

U svom ateljeu u Barranquilli kombiniraju tradicionalno nasljeđe s modernim proizvodnim tehnikama kako bi transformirali milenijski know-how. U skladu sa svojom društveno odgovornom filozofijom surađuju jedino s lokalnim obrtnicima kreirajući fantastične timeless komade. U fokusu brenda su haljine jedinstvenog boho stila u monokromatskim bojama koje su dovoljno casual da budu dijelom svakodnevnog odijevanja, no istovremeno i iznimno profinjene za večernja svečanija izdanja. Osim haljina, brend stvara i fantastične topove i suknje koje će jednako tako, obožavati ljubiteljice tog trenutačno popularnog stila.

Još jedan fokus brenda je osnaživanje žena, pritom ne samo onih koje nose njihove komade, već i žena koje te komade stvaraju. Brend uglavnom zapošljava samohrane majke, krojačice koje obučavaju druge žene iz svojih susjedstava i zajednica, i tako pokreću lanac promjena koje će ženama osigurati bolje mogućnosti.

Ako ste u potrazi za savršenim boho komadom za ovo proljeće ili nadolazeće ljeto, svakako preporučujemo da istražite asortiman ovog brenda. Osim na službenoj stranici, komadi su za kupnju dostupni i na platformi Net-a-Porter. A u nastavku otkrijte neke od naših favorita!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Waimari, Net-a-Porter

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0