Brasserie, caffe i bar Antoan, luksuzna gastro senzacija otvorena na samo dva sata vožnje od Zagreba
Antoan postaje nezaobilazna točka prilikom posjeta austrijskom Villachu, a uređenje su mu osmislili hrvatski genijalci
U središtu vibrantnog novoizgrađenog kompleksa Maxpalais u Villachu otvoren je brasserie, cafe i bar u jednom, pod imenom Antoan. Antoan u Villach donosi “vibe” europskih metropola, a osmišljen je kao mjesto za uživanje u svim malim, ali i velikim i važnim trenucima, bilo da se radi o jutarnjoj kavi i doručku, ležernom ručku s prijateljima, predahu nakon užurbanog radnog dana uz vrhunske koktele ili večeri u opuštenoj atmosferi.
Udaljen nešto više od dva sata vožnje od Zagreba, Villach je idealna destinacija za dnevne ili vikend izlete tijekom cijele godine. Ovaj šarmantni grad u austrijskoj pokrajini Koruškoj okružuju predivna priroda, mnoštvo jezera i Alpe, pa svojim posjetiteljima nudi različite načine odmora i uživanja, od wellness vikenda, preko planinarenja do skijanja. Ovom popisu svakako treba pridodati i posjet Antoanu, novoj austrijskoj gastro senzaciji.
Luksuz susreće avanturu
Chef Hermann Andritsch osmislio je kulinarsku avanturu u čijem je središtu čisti užitak, a zatim ju je pretočio u raznovrstan meni koji uključuje klasična francuska jela, kao i kreacije inspirirane talijanskom i austrijskom kuhinjom. Rezultat je poznato, a opet pomalo drugačije kulinarsko iskustvo koje spaja tradiciju sa suvremenim tehnikama pripreme jela.
U Antoanu se težnja za visokom kvalitetom, posvećenost detaljima i tihi luksuz u svom najjednostavnijem obliku vide na svakom tanjuru, čuju u ritmovima glazbe, osjećaju u svakom zalogaju i atmosferi uz ambiciju da ovo posebno mjesto postane jedna od omiljenih gastronomskih lokacija u gradu, ali i Austriji.
Antoan inspirativnom kuhinjom i vrhunskim barom pruža toplu dobrodošlicu i svim posebnim događanjima, obiteljskim proslavama i dragocjenim trenucima s prijateljima koji prerastaju u najljepše uspomene.
Hrvatski magovi
Luksuzni, ali svevremenski dizajn interijera Antoana osmislili su međunarodno nagrađivani arhitekt Dean Franić i umjetnik Saša Šekoranja iz zagrebačkog Studija Franić – Šekoranja koji djeluje od 2011. godine. U svoj su bogati portfolio upisali interijere poput rovinjskog hotela Adriatic, dubrovačkog Excelsiora, Wine Hotela Meneghetti, zagrebačkog Kaptol Boutique Cinema, hotela Hilton, kao i brojne druge projekte.
Akademski slikar Saša Šekoranja je za Antoan, pored dizajna interijera, radio i vizualni identitet, uz podršku marketinške agencije Alert koja je bila zadužena i za samo otvorenje Antoana.
Autentično i elegantno
Prostor Antoana dizajniran je na način da bude autentičan, bogatih materijala i tekstura koji su u međusobnom skladu. Svaki je detalj pomno biran, od posebno izrađenog namještaja do umjetnosti i specifičnih dekoracija. Zidovi oživljeni nišama u drvenoj oblozi, teksturirane tapete i zidni premazi, ali i dominantan prugasti pod, stvaraju prostor s jedinstvenim karakterom.
Rezultat je prozračno mjesto s puno stila koje ostavlja dojam vedrine i opuštenosti, ali i odiše bezvremenskom elegancijom. Potpuni sklad prostora, hrane i atmosfere zaokružuje pomno odabrana glazba, kako bi vrijeme provedeno u Antoanu bilo najugodniji dio vašeg dana.
Krenite planirati svoj izlet u Villach već danas i pridružite nam se na kulinarskom putovanju. Vidimo se u Antoanu!
Više informacija pronađite na www.antoan.at
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: PR