Freddie Mercury jedna je od najvećih rock-legendi. Jedina stvar koja je fascinantnija od glazbe njegove grupe Queen je njegova priča. Refrene pjesama ‘We Will Rock You’, ‘We Are the Champions’,  te  ‘Bohemian Rhapsody’ znaju mnogi ljubitelji rocka, ali i oni šire jer su to pjesme koje su postale fenomen pop kulture i neizostavni su dio svjetske rock antologije. Brojni fanovi odbrojavaju dane do početka prikazivanja jednog od najiščekivanijeg filma godine – Bohemian Rhapsody. Epska je to priča o legendarnom bendu i njegovoj pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.

Blitz-CineStar se tom prilikom našao na prestižnoj limitiranoj listi kina koje će ekskluzivno, putem satelitskog prijenosa, uživo prenositi događaje sa svjetske premijere filma u Londonu. Kako bi svojim vjernim posjetiteljima omogućili da budu dio tog izuzetnog glazbenog događaja, CineStar je odabrao Kaptol Boutique Cinemu kao jedino kino u Hrvatskoj u kojem će obožavatelji ovog rock sastava moći pogledati film u isto vrijeme kada se održava i svjetska premijera, a prije samog filma će moći uživo pratiti dolazak filmske ekipe te svjetskih glazbenih zvijezda na crveni tepih. Program powered by Mastercard u Kaptol Boutique Cinemi započinje u utorak 23. listopada od 19:45 sati s pjenušcem dobrodošlice i glazbeno-scenskim iznenađenjima za zagrijavanje atmosfere uoči premijere filma.

Film Bohemian Rhapsody slavi glazbu i nastavlja ostavštinu grupe Queen i kazuje novoj generaciji tko je bio Freddie. Prikazuje njegovo djetinjstvo u Zanzibaru, njegov dolazak u London, predrasude s kojima se borio tijekom odrastanja, njegovu sramežljivost i nesigurnost u vlastiti izgled, borbe na različitim frontama, njegovu briljantnost kao tekstopisca i glazbenika, pronalazak nove obitelji u bendu, njegove nezaboravne nastupe – sve to uokvireno stvaranjem zvuka koji je u to vrijeme bio inovativan i revolucionaran. Razdoblje od 1970. do 1985. čini se kao najvažnije u priči o Freddiju i grupi Queen, a završava trijumfom koncerta Live Aid.

Dobitniku nagrade Emmy Ramiju Maleku pripala je čast uskočiti u Freddijeve cipele. Malek je veliki obožavatelj njegove glazbe i bio je oduševljen što ima priliku saznati više o ovoj glazbenoj ikoni, dok se uz njega u filmu pojavljuju Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joe Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Allen Leech i Aaron McCusker.

Posebno je važno istaknuti da su članovi benda Brian May i Roger Taylor bili dio tima tijekom cijelog kreativnog procesa i njihovo sudjelovanje je osiguralo da film ostane vjeran povijesti. Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj se mogu kupiti na blagajnama Kaptol Boutique Cineme  ili online.

Film u distribuciji Blitza u ostalim CineStar kinima počinje s prikazivanjem pretpremijerno 26. listopada.