Body & Soul Sunday – Pobijedite postljetnu depresiju

Dani su sve kraći, jutra su sve hladnija i čini se kao da je godišnji odmor bio u nekom drugom životu… Sve su to karakteristike koje opisuju kraj ljeta i razdoblje nakon završenog odmora. Vratili ste se u stvarnost, natrag ste na poslu i opet vas muče svi oni isti problemi koji su se tijekom ljeta činili kao da su miljama daleko. Jesen je pred vratima a vi još uvijek sanjate o divotama ljetnih vrućina, mora i uzbuđenjima dugih ljetnih večeri. U ovo doba godine svi smo suočeni s istim problemom – kako se nositi s ‘postljetnom’ depresijom?

Počnite s planiranjem idućeg godišnjeg

Tek ste se vratili s puta i već vam nedostaje uzbuđenje koje s njime dolazi? Zašto ne odmah početi s planiranjem idućeg putovanja? Na taj način ćete zadržati onaj osjećaj veselja i slatkog iščekivanja koje dolazi s planiranjem odmora. Imat ćete zadatak koji vas raduje i koji vam pomaže skrenuti misli s činjenice da ste trenutno u potpuno drugoj situaciji.

Njegujte uspomene

Odvojite vrijeme u danu za sebe da se prisjetite lijepih doživljaja s ljetovanja. Gledajte fotografije, javite se osobama s kojima ste ih doživjeli i uživajte u osjećaju koji vam uspomene pružaju. Kada imate težak dan, te uspomene će vam dobro poslužiti.

Dovedite stvari u red

Ima li nešto u vašem životu što želite promijeniti? Nešto što vam stvara problem, ali nikako da se odvažite i stvari dovedete u red? Vrijeme nakon godišnjeg odmora idealno je da se posvetite nečemu što vam predstavlja izazov – odmorni ste i puni pozitivne energije. Radi li se samo o pospremanju ormara ili o sređivanju neriješenih odnosa s drugim osobama – učinite to sada.

Opuštajte se

Pronađite način kako se opustiti. Odvojite nešto vremena samo za sebe i dozvolite tijelu da se osjeća kao što se osjećalo na godišnjem odmoru. Tako produžujete ugodan osjećaj koji vas je pratio tijekom ljeta i na ostatak godine. Kada je tijelo u opuštenom stanju lakše se nosite sa svakodnevnim izazovima. I imate se čemu veseliti na kraju dana. Zadržite osjećaj ljeta što je duže moguće!

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0