Body & Soul Sunday – Kako započeti radni dan?

Ne kaže se bez razloga – ‘po jutru se dan poznaje’. Kako započnemo dan, uvelike određuje kako ćemo isti dan provesti i završiti. Mnogi ljudi imaju problem s produktivnošću na radnom mjestu. Kako što kvalitetnije i produktivnije provesti vrijeme na poslu da bi ostatak dana bio slobodan za privatni život? Ključan dio dana svakako je jutro. Ujutro smo odmorni i puni energije za sve izazove koji nas tog dana očekuju. Kako započeti radni dan da bi bio što uspješniji?

Definirajte zadatke

Po dolasku u ured, prvo definirajte što sve morate obaviti taj dan. Što ste odgađali i još niste riješili te koji su vaši novi zadaci i projekti? Je li realno očekivati da ćete ih sve uspjeti obaviti u jednom danu? Ono što nije hitno odgodite za sutra.

Što je prioritet?

Nakon što ste sastavili popis zadataka, sada ih poredajte po važnosti. Što je hitno i što se više ne može odgađati? Kome ćete odgovarati za pojedine projekte – utječe li to na važnost njihova izvršenja?

Opustite se

Dok razmišljate o danu koji je pred vama, nastojte to činiti u što opuštenijem stanju. Skuhajte si kavu i porazgovarajte s kolegama. Ne stvarajte si dodatni pritisak i paniku. Korak po korak i riješit ćete sve. Započnite dan sa što smirenijim stanjem uma. Tako imate veće šanse da dan uspješno i završite.

Krenite s najtežim

Stručnjaci tvrde da je najbolje prvo riješiti najzahtjevnije i najteže zadatke. Iako većina voli najteže ostaviti za kraj (jer nam se ne da baviti s prezahtjevnim stvarima), puno je lakše kada to obavimo na početku. Kada smo gotovi s najtežim, ono što slijedi puno je lakše. Odgodite ‘jednostavnije’ stvari – poput provjere mailova – za kasnije. Ono što se najčešće dogodi jest da nam rutinski zadatak poput odgovaranja na mailove oduzme previše vremena. A glavni dio posla nismo ni započeli.

Odredite svoj način rada

Ovo su općenite upute kako što produktivnije započeti dan. Svatko od nas poznaje se najbolje i na temelju svojih sposobnosti i navika pronaći će optimalan način rada za sebe. Bitno je prepoznati ako vam dosadašnji način rada ne odgovara. Razmislite o tome i pokušajte s nečim novim

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0