Blend bar je novo mjesto u Zagrebu u kojem možete popiti vrhunske koktele

Iako se čini kao da nije pravo vrijeme za otvaranje bara, uvijek je dobro vrijeme za kvalitetna nova mjesta u Zagrebu i vrhunske koktele. Tom se mišlju vodio Filip Lipnik, vlasnik Blend bara, nove zagrebačke destinacije za večernje izlaske u Gundulićevoj ulici, otvorene u kolovozu.
“Otvorili smo u trenutku kada u Zagrebu nije bilo baš nikoga jer smo zaključili da nam treba neko vrijeme da se uhodamo i popravimo greške prije nego se Zagreb napuni ljudima i ljudi počnu posjećivati bar”, otkriva nam Lipnik svoj recept. I upravo tako je i bilo, Blend bar je gotovo od otvorenja ugodno popunjen i to od prve jutarnje kave do mraka i posljednjeg ispijenog koktela, jer bar radi od sedam ujutro do ponoći.
Uz Filipa, za ukusnu kavu i vrhunske koktele zaduženi su i barmeni Petar i Matija – međusobna su si podrška u privatnom, ali i poslovnom životu. Upravo je zbog dobrog tima, Lipnik odlučio da je spreman za otvaranje bara, a prostor nije morao tražiti dugo. “Moja baka je živjela preko puta bara dok sam bio dijete i uvijek sam se divio tom baru jer je vlasnik imao modernu priču u to doba. Nakon njegovog izlaska iz bara, prostor je bio u najmu i kada sam vidio da se ponovno iznajmljuje, zaključio sam da sam dovoljno zreo da postane moj. Bilo je puno pitanja, posljedice potresa još su bile vidljive, vladala je epidemija, ali jednostavno nisam razmišljao o tome i vidio sam u ovom prostoru nešto što nitko drugi nije mogao tada vidjeti”, izjavio je Lipnik.
Filip Lipnik
Nakon što su građevinski radovi bili završeni trebalo je “samo” odabrati ime bara – za koje je slučajno zaslužno Lipnikova prijateljica, a uređenje interijera potpisuje Nikola Pavlinić, dok je Josipa Galić je osmislila logo i detalje koji su važni za izgled bara. No, prije nego što počeli miksati koktele, barmeni su svojim rukama ličili bar, postavljali lampe i slično pa sada plodove svojeg rada u prostoru gledaju svaki dan.
S obzirom na to da se Blend bar nalazi u centru grada, kvalitetna kava je bila jedan od prioriteta, kako bi i jutarnji klijenti mogli uživati u nečem posebnom i finom. “Blend je bar u kojem su, osim kave, najviše zastupljeni kokteli i jaka alkoholna pića. Naravno da se u ponudi nalaze i vina, pjenušci, šampanjci i pive, ali u manjoj ponudi. Pozicionirat ćemo se kao ‘Cocktails and Coffee bar’, s bogatom ponudom koktela”, kaže Lipnik.
Ako tražite koktel kartu na stolovima nećete je naći – iskusni barmeni često koktele osmisle na licu mjesta i sve što vas zanima možete ih pitati. “Njegujemo prijateljski odnos s gostima i želimo da se osjećaju ugodno, a ne kao gosti. Još uvijek je potrebna edukacija oko koktela, pa smatramo da je ovaj edukativni pristup odličan da se gostu objasni što pije. Isto tako, možda će tek sda saznati što voli piti, a to je pristup koji može vratiti gosta natrag i zbog kojeg će dati preporuku nekome”, kaže vlasnik bara.
Jedan od koktela koji je među najpopularnijima je signature Serbus koktel – kombinacija gina, svježeg crvenog grejpa, limuna, sirupa od limunske trave, mente i tonica, osvježavajući miks citrusnih nota. Svakog mjeseca tim osmišljava nove recepte, a kakve točno, najbolje je da provjerite sami.
Isto tako, svake druge srijede održava se event “Junior mixologist” na kojem koktele prezentiraju barmeni koji su prošli školu “Art of Bar Academy” koju je osnovao Lipnik. Uz to, svakog vikenda rade se i dva posebna koktela koja se mogu popiti samo tog vikenda. Ovo je bar u kojem se zaista može uživati u ambijentu, ugodnoj atmosferi i vrhunskom piću pa ne sumnjamo kako će postati jedna od omiljenih zagrebačkih adresa za one koji traže nešto malo drugačije.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Instagram
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0