Biste li nosili Birkenstockice s potpisom Diora? Donosimo sve modele i cijene!

Birkenstock natikače ili volite ili mrzite, a ako pripadate u prvu skupinu, s oduševljenjem pratite sve suradnje koje je taj brend u posljednje vrijeme ostvario s modnim kućama. Nakon ekstremno uspješne suradnje s dizajnerom obuće Manolom Blahnikom početkom godine, za prve dane ljeta predstavljena je kolekcija u suradnji s francuskom modnom kućom Dior i kreativnim direktorom muške linije Kimom Jonesom.

Otkako je Jones postao glavni dizajner muškog ready-to-wear brenda, Dior doživljava pravu renesansu, a komade koje predstavlja jednako su privlačni muškoj i ženskoj publici. Ne čudi stoga što je obožavatelje brenda oduševila vijest o suradnji s Birkenstockom na chic capsule kolekciji, dostupnoj i u ženskim i muškim veličinama.

Riječ je o klasicima njemačkog brenda – siluetama Milano i Tokio, kojima je Jones u sklopu Dior by Birkenstock kolekcije odao počast osnivaču kuće Christianu Dioru. Ikonični modeli predstavljeni su u neutralnim nijansama, a krase ih statement detalji poput metalnih kopči ili, pak, izvezenog motiva cvijeća koji sandalama daju glamurozan touch, zadržavajući funkcionalnost koja je esencijalna kad su ovi modeli u pitanju.

Ekskluzivno je na pisti u sklopu revije Dior Men 2022/2023 prikazan neodoljivo chic model Tokio s izvezenim floralnim printom inspiriranim ikoničnom Dior haute couture haljinom iz 1957. godine, a uslijedila je i nešto jednostavnija reinterpretacija tog zatvorenog modela. Dior by Birkenstock Tokio prepoznatljiv je i funckionalan model koji nogu drži na mjestu te je zbog toga favorit već godinama.

Drugi model iz kolaboracije je klasičan, s dva remenčića, koji nosi naziv Milano, a predstavljen je u verziji izrađenoj od filca te ima kožnati remenčić oko gležnja. Atraktivan je i donji dio ove obuće jer ostavlja tradicionalni Birkenstock trag, oplemenjen s Dior brendingom na jednom dijelu gazišta.

Dva ikonična modela, Tokio i Milano, nisu odabrani slučajno za debitantsku capsule kolekciju brendova Dior i Birkenstock. Naime, oni su suptilan hommage osnivaču kuće Christianu Dioru i njegovoj strasti za vrtlarenjem te zato čine idealnu kombinaciju sofisticiranosti i funkcionalnosti.

Model Milano dostupan je u verzijama od crne brušene kože te sivog filca po cijeni od 1060 eura, dok je Tokio dostupan u tri verzije: bež i crnoj brušenoj koži te sivom filcu također po cijeni od 1060 eura na službenom webshopu francuske kuće. Da Dior by Birkenstock itekako ima svoju publiku, iako je cjenovni rang natikača i sandala iz posebne kolaboracije daleko veći od onog koji ti modeli nose u klasičnoj verziji, govori i činjenica da je dio modela već rasprodan, iako su dostupni u veličinama od 36 do 47.

No, za svaki se od modela koji trenutačno više nisu “in stock” možete predbilježiti, ako se i vi nalazite među tisućama koje je ovaj spoj francuskog chica i njemačke pouzdanosti oduševio.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Dior.com, Birkenstock.com

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0