Biologique Recherche Huile Fondamentale eliksir je za kožu i ljetni must have

S koncentriranim kompleksom od 6 čistih i dragocjenih biljnih ulja, Huile Fondamentale savršeno je rješenje za obnovu kvalitete kože i borbu protiv njezine suhoće. Zaštićena od nepovoljnih vanjskih utjecaja, koža je obnovljena i ljepša. Koža tijela svakodnevno je izložena višestrukim stresovima: suncu, hladnoći, agresivnim proizvodima za čišćenje, trljanju odjeće, uklanjanju dlačica… Svi ti čimbenici mogu promijeniti površinu naše epiderme.

Kada se promijeni taj prirodni zaštitni film, koža trpi od nedostatka lipida, koji su bitni za kožu jer stvaraju zaštitnu barijeru te joj znatno opada sadržaj vode. Koža postaje suha, gruba, ispucala, ranjiva i gubi elastičnost jer se voda lakše isparava. Zbog toga, baš kao što svakodnevno moramo koristiti proizvode za njegu za zaštitu svoga lica, tako se trebaju nanositi i posebni proizvodi koji odgovaraju potrebama kože tijela.

ULTIMATIVNI VIŠENAMJENSKI PROIZVOD

Huile Fondamentale pruža jedinstveni osjetilni doživljaj sa svojom for­mulom prirodnog porijekla, nemasnom i suhom ovijajućom teksturom i jedinstvenim prepoznatljivim mirisom za neusporedive rezultate. Jedinstvena kombinacija 6 čistih i dragocjenih biljnih ulja s antioksi­dativnim, hidratantnim i regenerativnim svojstvima: Tsubaki ulje, ulje Sacha Inchi, ulje makadamije, ulje sandalovine, ulje sjemenki pamuka i ulje rižinih mekinja. Njegova formula sadrži iznimnu koncentraciju regenerirajuće i zaštitne palmitoleinske kiseline (omega 7), nekoliko masnih kiselina poput oleinske (omega 9), linolne (omega 6) i linolenske kiseline (omega 3), koje štite kožu od vanjskih nepovoljnih utjecaja uz očuvanje kožne barijere.

U samo jednom koraku održava kožne lipide u ravnoteži i obnavlja kvalitetu kože. Koža je intenzivno nahranjena. Nakon nanošenja, ostavlja blag i nježan miris zahvaljujući sinergijskoj kombinaciji esencijalnih ulja pačulija i zapadnoindijskog sandala, posebno odabranih tako da ih mogu koristiti i trudnice.

 

Huile Fondamentale višenamjenski proizvod od 100 ml namijenjen koži tijela i kosi

4 PRAVCA DJELOVANJA

Djelovanje na obnavljanju
 i popravljanju

Tsubaki ulje, izuzetno bogato s omega 9, posjeduje hranjiva, antioksidativna, zaštitna i učvršćujuća svojstva te čuva funkciju kožne barijere.

Sacha inchi ulje, koncentrirano s polineza-sićenim masnim kiselinama (prvenstveno omega 3, 6 i 9), restrukturira i štiti kožu, dok ograničava njezinu dehidraciju te je čini mekom i nemasnom.

Masni alkoholi ekstrakta jojobe (C20-24) dobiveni hidrolizom voska osiguravaju vrlo dobro upijanje, pogodni su za regeneraciju epiderme, a na koži ne ostavljaju masni lm.

Ulje sandalovine sadrži vrlo rijetku masnu kiselinu: ksimeninsku kiselinu revitalizirajućih svojstava koja hrani kožu, održava njezinu gipkost i sprječava dehidraciju; njegova smirujuća, pročišćujuća i ujednačavajuća svojstva omekšavaju i zaglađuju kožu, čime smanjuju nepravilnosti na tenu.

Hidratantno djelovanje

Ulje sjemenki pamuka prirodno je bogato omega 6 i 9 masnim kiselinama. Posjeduje omekšavajuća svojstva i ograničava transepidermalni gubitak vode iz kože (TEWL). Pomažući u održavanju cjelovitosti kože, njegov sadržaj vitamina E pruža antioksidativno djelovanje za zaštitu kožu od preranog starenja.

Ulje rižinih mekinja posjeduje visoku razinu vitamina E s vrlo snažnim hidratantnim i antioksidativnim djelovanjem, koje se odmah upija u kožu i dubinski je hrani, dok smanjuje osjećaje nelagode kože. Njegove visoke koncentracije fitosterola
 i esencijalnih masnih kiselina (omega 3 i 6) pomažu u sprječavanju starenje kože boreći se protiv oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima (duhan, onečišćenje i slično).

Ekstrakt masline s visokom razinom esencijalnih masnih kiselina (omega 3, 6
i 9) pruža hidratantna svojstva, kao i spo- sobnost obnavljanja i regeneracije kožne barijere. Dva prirodna antioksidansa, polifenoli i tokoferoli, djeluju protiv štetnih učinaka slobodnih radikala i sprječavaju isušivanje kože.

Zaštitno djelovanje

Ekstrakt ulja motara štiti od dehidracije djelujući na NMF (čimbenike prirodne hidracije) i TEWL (transepidermalni gubitak vode). Hidrira, jača i štiti kožu od nepovoljnih vanjskih utjecaja.

Ulje makadamije, vrlo bogato masnim kiselinama, posebno palmitoleinskom, posjeduje hidratantna, hranjiva i omekšavajuća svojstva.

Ekstrakt morskih Wakama algi posjeduje visoku koncentraciju fukosterola, što mu daje antioksidativna i protuupalna svojstva, a istovremeno štiti funkciju barijere, pomažući ponovnoj izgradnji hidrolipidnog lma kože (HLF) te pridonosi popravljanju kožne barijere. Koža je savršeno zaštićena od dehidracije, gipkija je i ugodnija.

Antioksidativno djelovanje

Ekstrakt ružmarinova ulja štiti stanice od oksidativnog stresa. Također posjeduje antioksidativno djelovanje i svojstva pro- čišćavanja te kožu štiti od svakodnevnih oštećenja.

PREDNOSTI

Izrazito obnavljajuće, Huile Fondamentale posjeduje brojne prednosti za kožu: dubinski hidrira i hrani
, održava cjelovitost kožne barijere, smanjuje suhoću kože
, štiti od vanjske agresije
 te čini kožu obnovljenom i ljepšom. Preporučuje se da ulje, koje se nalazi u bočici s raspršivačem,  kružnim masažnim pokretima nanesite na cijelo tijelo dok se proizvod potpuno ne upije.

Fotografije: PR, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0