Bili smo na Obonjanu, rajskom otoku koji je stvoren za opuštanje i spajanje s prirodom

Vjerujemo da ste hrvatsku obalu prošli uzduž i poprijeko i mislite da više ne možete naići na neku novu destinaciju koja je još nerazvikana i koju biste morali istražiti. No, dopustite nam da vas razuvjerimo ovim člankom jer smo vikend proveli na bajkovitom otoku Obonjanu na kojem smo se odmarali u glamping smještaju.

Glamping Resort Obonjan smješten je na istoimenom otočiću u šibenskom akvatoriju, nedaleko od Zlarina, do kojeg možete doći brodom u roku od 45 minuta iz šibenske luke ili, pak, gliserom, u kojem slučaju će put trajati nešto kraće. Iako možda mislite da znate što vas očekuje dolaskom na otok, valja napomenuti da je riječ o posve privatnom otoku na kojem se ne nalazi ništa osim resorta te samim time na otoku nema drugih gostiju osim onih iz resorta. Drugim riječima to znači da, ako se želite osamiti, možete se osjećati kao da ste posve sami na otoku, a ako želite biti u “žiži” događanja, i to je moguće.

Krenimo najprije od smještaja. Najveći broj smještajnih kapaciteta u ovom glamping resortu su – šatori. Od najmanjih verzija pod nazivom Bell Tents, koji su idealna opcija za one koji obožavaju kampirati i biti jedno s prirodom, no uz luksuze modernog doba kao što je klima uređaj. Ono što je bitno za naglasiti je da se u ovim šatorima ne nalaze kupaonice, što nije slučaj s Forest Lodges šatorima.

Luksuzni Forest Lodges šatori dostupni su u dvije veličine – s jednom ili dvije spavaće sobe te su opremljeni kupaonicom, klima uređajima, hladnjakom i ormarima te, najvažnije, velikim terasama s ležaljkama. Ako imate dovoljno sreće ulovit ćete neki od šatora koji se nalaze u prvom redu do mora te ćete se buditi s pogledom na more iz kreveta ili, ako ste smješteni u južnom kampu glamping resorta, ćete moći uživati u predivnom zalasku sunca s terase. Uz šum mora, zvukove zrikavaca, pogled na pučinu, sunce te borovu šumu, vjerujte mi, nećete poželjeti otići s terase vašeg šatora, iako imate jako puno toga za istražiti poput plaža, bazena, beach bara, restorana i ostalog. No, nećemo vas kriviti ni ako cijeli dan odlučite provesti na svojoj terasi jer ona kao da poziva na maksimalno opuštanje.

Čitav je otok opremljen wifijem te se nećete morati brinuti oko signala, no na ovom mjestu će i oni koji inače nisu preveliki obožavatelji netaknute prirode, poželjeti samo uživati u blagodatima koje ona nudi. Dan započinjete s doručkom u restoranu The Kitchen u kojem se svakodnevno serviraju slatka i slana zdrava jela te pregršt voća. Na putu do restorana u kojem ćete doručkovati uz bazen, naići ćete na mobilne drvene kućice Sun Lodges – prostrane i eco-friendly smještajne kapacitete koji su u potpunosti opremljene za potpuno opušten odmor, ako niste fanovi spavanja bez krova.

Vrijeme do ručka (na meniju se nalazi mediteranska prehrana s obiljem ribe, morskih plodova i povrća) možete kratiti na bazenu, no preporučujemo da se zaputite u beach bar Drift i plažu koja se nalazi ispod njega. Naručite si ledenu kavu ili koktel te uživajte na ležaljkama s pogledom na morsku pučinu, skačite s dokova, plivajte ili unajmite SUP ili kajak te se zaputite u morski obilazak otoka. Iako se čini malen, za obilazak svega što se nalazi na otoku bit će vam potrebna poštena šetnja, no bez brige sve je lagano za obići te se ne možete izgubiti u kružnoj organizaciji glamping resorta.

Nakon ručka, predlažemo da se uputite prema Zapadnoj plaži s koje možete pratiti zalazak sunca, a usput zastanite u Zen dijelu kampa u kojem možete uživati u masaži na otvorenom, zaklonjeni od sunca borovim granama – iskustvo je to koje sigurno nećete zaboraviti.

Iako je tempo lagan, a atmosfera opuštena te ne trebate navijati budilicu ili se sređivati i šminkati, mi smo imali priliku jutro započeti s treningom ili jogom s instruktoricama Doroteom Kraljević i Nikom Stanko iz Dora Body Studija, kao i našminkati se uz pomoć profesionalnih makeup artista prije večere u Estee Lauder Bronze Goddess Glam Tentu (navijamo da tjelovježba i glam šator ostanu dio stalne ljetne ponude Obonjana).

Kraj dana možete provesti na nekoliko načina – uživati na vlastitoj terasi, osamiti se na stijenama uz bocu vina (pripazite samo na obuću koju nosite), posjetiti Drift beach bar, otići na večeru u The Kitchen restoran ili, pak, odvojiti vrijeme za pizza night u Pavillion Pizza Baru. Uz privatne pješčane i kamene plaže, restoran, beach bar i pizzeriju, na Obonjanu se nalazi i prostrani Paviljon za kino produkcije ili druge aktivnosti, kao i Amfiteatar na istočnoj strani otoka s kojeg se pruža bajkovit pogled na jadranski horizont, a ujedno je i multifunkcionalna pozornica za razna događanja.

Među najatraktivnijim aktivnostima koje možete doživjeti na ovom rajskom otoku definitivno se nalazi stargazing. Ako imate tu sreću da ste smješteni u šatorima, to znači da danima i noćima neće iznad sebe imati krov te ćete češće obratiti pozornost na zvijede i njihovu količinu na nebu iznad Obonjana. Posebno je iskustvo stargazing u kojem smo uživali pod vodstvom astronoma Uroša Todorovića Mikšaja i Dora Premor. Promatranje zvijezda s plaže osvjetljenje lampicama i uz pun mjesec koji je obasjavao pučinu mora predivan je doživljaj, a osim što smo doznali puno toga o nebeskim tijelima iznad nas, imali smo priliku i kroz teleskop uživati u pogledu na površinu Mjeseca.

Koliko god se bajkovit i nestvaran činio vikend na Obonjanu, itekako je realan i – dostupan svima. Osim što možete unajmiti šatore i kućice te odsjesti na otoku, postoji mogućnost i najma čitavog otoka, ako želite uživati u strogoj privatnosti. Uživanje u tirkiznom i čistom moru, netaknutoj prirodi, spavanju pod zvijezdama, predivnom zalasku sunca i brojnim drugim doživljajima koje Obonjan pruža udaljeno je samo nekoliko klikova na službenoj stranici glamping resorta, a dodatne informacije možete pronaći na stranici ili Instagramu Glamping Resorta Obonjan. Vidimo se tamo!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Glamping Resort Obonjan

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0