Bijele sofe glavni su hit u interijerima, a lagano ih je i održavati – vjerujte nam!

Sigurne smo da prilikom kupovine kauča, pogotovo ako tražite dugovječan komad, ne pomišljate na bijelu boju, no upravo su bijele sofe trenutačno glavni hit u uređenju interijera. Među najpopularnijima su one od bouclé tkanine, kao i od čvršćeg pamuka te lana, pogotovo ako je riječ o kući za odmor. Minimalizam bijele boje dopušta brojne intervencije u interijeru, poput dodavanja dekica i jastučića na sofu ili, pak, smještanje iste u prostoriju čiji se zidovi ističu bojom ili tapetom, no javlja se pitanje održavanja.

S obzirom na to da i same razmišljamo o kupnji bijele sofe, dale smo se u istraživanje kako ih lagano održavati i očuvati njihovu boju i čistoću bez puno truda i brzo – jer nam je slobodno vrijeme trenutačno najvrjednija valuta te ga ne želimo provesti u  čišćenju. Neprijatelj broj 1 čiste bijele sofe su svakako hrana i piće – ne preporučujemo vam da konzumirate ni jedno ni drugo na vašem bijelom kauču jer se mrlje događaju brže i lakše nego što očekujete.

Drugi najveći neprijatelj je prašina, zbog koje bijela sofa može dobiti sivkastu nijansu, ali je to i problem koji je jednostavan za riješiti. Naime, pronašli smo inteligentan kućanski uređaj – koji, usput rečeno, izgleda fantastično – uz pomoć kojeg će sofa ostati bijela, a čišćenje prašine bit će nevjerojatno jednostavno. Riječ je o Samsung Bespoke Jet štapnom usisivaču koji je efikasan i na tvrdim podovima i tepisima, a dobro se nosi i s tekstilom.

Jedna od najvećih prednosti ovog dizajnerskog uređaja je i činjenica da, osim što uklanja prašinu, ima i sustav višeslojne filtracije koji zadržava 99,999 posto čestica prašine, čak i one najsitnije poput peluda i plijesni pa će vaš kauč, ali i zrak koji udišete tijekom čišćenja, biti dubinski čist. Osim što će čišćenje biti jednostavno i brzo, na kraju se bez brige možete i leći na kauč koji će biti higijenski čist.

Čak i ako imate kućne ljubimce, ne morate brinuti za bijeli kauč jer će Samsung Bespoke Jet zbog velike usisne snage od 210W efikasno ukloniti i dlake ljubimaca u sekundi jer snažan motor omogućuje superlagan, ali snažan vakuum. Dostupna je i posebna četkica za ovu vrstu problema na kauču koja ubrzava čitav proces, pa više ne morate odvojiti čitavo jedno popodne za čišćenje kauča od psećih ili mačjih dlaka. Dodatno olakšava i činjenica da se usisivač pokreće na bateriju pa nema kablova koji smetaju tijekom čišćenja već je prolaženje svih dijelova kauča puno jednostavnije.

Ako ste oduvijek sanjali o tome da imate bijelu sofu u svojem interijeru, možda je baš sad vrijeme da se odvažite za to, jer ispriku kako je održavanje takvog tipa kauča teško više nemate. Brzo, jednostavno, higijenski čisto i – bijelo, unatoč svemu!

Bespoke Jet Misty WhiteBespoke Jet Woody GreenBespoke Jet Midnight Blue

Fotografije: PR

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0