Back to work i ne zvuči tako loše uz komade iz suradnje H&M x Giuliva Heritage

Potražnja za svevremenskim komadima i onima koji u svojem fokusu imaju održivost ove je godine veća nego ikad. Kupujemo manje, ali kvalitetnije, spremni smo uložiti u nešto što ćemo nositi sezonama, a ne zaboraviti da imamo već iduće godine, pažnju pridajemo materijalima i načinu izrade. Želimo podržati nezavisne, nerazvikane dizajnere koji naglasak stavljaju na manju proizvodnju i kvalitetu baš poput talijanskog brenda Giuliva Heritage, poznatog po besprijekorno krojenim odijelima. Iako postoje tek tri godine, brend je sve do sad bio popularan samo među modnog elitom, ali to će se uskoro promijeniti zbog suradnje sa švedskim high street gigantom H&M-om.

Naime, luksuzni obiteljski brend svoje klasične siluete muške odjeće prenosi u svijet pristupačne, ženske odjeće. Margherita Cardelli i suprug Gerardo Cavaliere, osnivači brenda, strastveno se bave dugovječnom modom s izvrsnim tkaninama. S high street markom, par je na moderan način pristupio nasljeđu talijanske baštine, tako što su s kolekcijom napravljenom od materijala iz održivijih izvora i u skladu s nastojanjima obaju kompanija da moda bude cirkularna, koristili reciklirane tkanine.

U počecima Giuliva Heritage, Cardelli je često posuđivala odjeću iz surpugove garderobe i redovito tako slagala kombinacije. U skladu s ovim etosom, Giuliva Heritage x H&M odlikuje se tradicionalnim košuljama, snažnim krojevima i modernim kaputima od reciklirane vune, recikliranog poliestera i organskog pamuka.

Uz prozračne bluze, haljine i komplete koje je moguće kombinirati na razne načine, ova kolekcija nudi koncizne, klasične modne kombinacije. Vremenski-obojeni tonovi bež boje, zatim tamnoplave, zagasito plave i bordo boje, koji se zajedno ističu uz prugaste i pletene detalje, a krojevi uključuju detalje poput ženstvenih dekoltea, naglašenih rukava kao i visokog struka.

“Bilo je divno raditi s H&M-om na ovoj kolekciji. Zajedno smo stvorili jednostavne prijelazne komade s dizajnom koji podnosi test vremena. Posebno nam je bilo drago što koristimo reciklirane materijale. Oduvijek smo bili strastveni prema autentičnoj, smislenoj modi koja traje i ova kolekcija to nesumnjivo donosi”, izjavio je Gerardo Cavaliere.

“Oduševljeni smo suradnjom s vrhunskim stručnjacima Giuliva Heritage. Inspirirani klasičnim dizajnom muške odjeće, oba tima bila su oduševljena stvaranjem pristupačnih i bezvremenskih komada za modernu ženu. Uz H&M-ove Conscious materijale i Giuliva Heritage dizajn koji su napravljeni da traju, stvorili smo dugotrajne komade za koje se nadamo da će naši kupci prenositi s generacije na generaciju”, tvrdi Maria Östblom, voditeljica dizajna ženske odjeće u švedskom brendu. Kolekcija će biti dostupna u odabranim trgovinama širom svijeta, kao i na online shopu od 3. rujna.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0