@gabrielahearst

Atelier Jolie x Chloé: Otkrivena prva suradnja nove modne kuće Angeline Jolie

Prije otprilike tri tjedna glumica i humanitarka Angelina Jolie najavila je kako zasniva vlastitu modnu kuću Atelier Jolie, u sklopu koje mogu kreirati svi, a jučer je objavljena i prva suradnja novog brenda – s fracuskom modnom markom Chloé. Što znamo o ovom modnom projektu holivudske glumice? Riječ je o atipičnoj marki odjeće kojoj je cilj demokratizirati svijet mode – Atelier Jolie mjesto je za suradnju kreativnih ljudi s vještom i raznolikom “obitelji” stručnih krojača i obrtnika iz svih krajeva svijeta, stoji u izjavi koja je izašla povodom lansiranja kuće.

@atelierjolieofficial

Jolie je dodala kako je ideja osnivanja kuće došla iz njezina dubokog poštovanja prema brojnim krojačima i kreatorima s kojima je radila tijekom svoje bogate karijere. Riječ je zapravo o zajednici kreativaca s kojom će se kupci direktno moći spojiti te tako doći od jedinstvenih komada odjeće.

Iako je najavljeno kako će projekt u potpunosti zaživjeti tek u jesen ove godine, u objavi je otkriveno i da će se više informacija o ovom modnom pothvatu glumice otkriti uskoro. To je došlo i prije nego što smo mogli očekivati jer je jučer objavljeno kako će Atelier Jolie na svojoj prvoj capsule kolekciji surađivati s francuskom modnom kućom Chloé, na čijem se kreativnom čelu nalazi dizajnerica Gabriela Hearst.

@chloe

Chloé x Atelier Jolie ready-to-wear capsule kolekcija slavi modernu ženstvenost, a u fokus jednako stavlja i osobu koja odjeću nosi, ali i osobu koja je odjeću izradila. Dvije kuće povezale su se i zbog zajedničkih temeljnih vrijednosti koje počivaju na etičkom poslovanju, transparentnosti i modnoj održivosti tako da će dio kolekcije izraditi obrniti iz Fair Trade poduzeća, dok će dio lookova biti izrađen od tkanina koje su odbačene i lower-impact materijala.

Oslanjajući se na Chloé mrežu međunarodnih proizvođača koja je ojačana certifikatom B Corp, zajedno sa sveobuhvatnim temeljnim načelima Ateliera Jolie u vezi s etičkom i održivom praksom, kolekcija uključuje veći postotak materijala lower-impact materijala od bilo koje prethodne kolekcije francuske kuće.

Na kreiranju ove kolekcije zajedno će raditi kreativna direktorica brenda Chloé, Gabriela Hearst i osnivačica Ateliera Jolie, Angelina Jolie, a capsule linija stvorena iz mašte dviju žena naglašavat će autentične veze žena sa ženama, uz poštivanje obaveza obaju brendova prema poboljšanju društvene i ekološke održivosti uz veću transparentnost i odgovornost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloé (@chloe)

Chloé x Atelier Jolie komade definirat će fluidne siluete i teksturirani detalji, a fokus će biti stavljen na komade za večernje, svečanije trenutke. Riječ je o kolekciji svevremenske estetike, a inspiracija za kreiranje komada pronađena je i u omiljenim, vječnim modelima koje u svojem ormaru krije holivudska glumica čiji je stil mnogima pojam elegancije.

Za više informacija o ovoj capsule kolekciji možete se predbilježiti na službenoj stranici francuske kuće, a i pratiti Instagram profile Chloé i Atelier Jolie.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0