Anna Wintour odlazi s čela Voguea i Condé Nasta?

Da Anna Wintour izlazi iz Condé Nasta i Voguea, gotovo je nemoguće povjerovati. No kako navodi The New York Post, niz zaprepaštenh izvora potvrdio je ovu informaciju.

Izvori tvrde da će najmoćnija žena izdavačke, ali i fashion industrije odstupiti ovog ljeta, nakon vjenčanja njezine kćeri Bee Schaffer i Francesca Carozzinija, sina bivše urednice talijanskog Voguea France Sozzani.

Ipak, Condé Nast se oglasio i demantirao odlazak Wintour, ali ipak priča nije stala. Već se govori tko bi mogao biti njezina zamjena u Vogueu, a radi se o uredniku britanskog izdanja Edwardu Enninfulu. S druge strane, još se ne zna tko bi je mogao zamijeniti u Condé Nastu s obzirom da tamo nadzire apsolutno sve Conde magazine.

A priča ide ovako. Dugogodišnji predsjednik Condé grupacije bio je Si Newhouse, koji je umro 2017. godine. On je bio najveći fan Anne Wintour, no govori se da se njegov pretpostavljeni nasljednik Jonathan Newhouse sada vraća u New York i da baš “ne voli” količinu moći koju Wintour ima te zato postavlja Enninfula na njezino mjesto.

Također, drugi izvori The New York Posta navode da konzultanti trenutno češljaju Condé Nast i njegove financije, da bi vidjeli kako ga mogu poboljšati. Tvrde da se radi o samo regularnoj proceduri no skeptični tvrde da se radi o početku restrukturalizacije.

Iako se trenutno smjena Wintour čini gotovo nemoguća, unazad dvije godine smijenjeni su mnogi glavni urednici renomiranih časopisa za koje se mislilo da s tih pozicija nikad neće otići (Graydon Carter iz Vanity Faira i Cindi Leive iz Glamoura).

Postoje glasine o tome da je već dogovoren i Wintourin intervju koji najavljuje njezin odlazak, s The New York Timesom. U svakom slučaju, potvrdi li Anna Wintour ove glasine, ne vjerujemo da će dugo tražiti novi posao.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0