Amina Muaddi kreirat će kolekciju cipela za Fenty

Cipele Amine Muaddi preplavile su društvene mreže ove godine, a sada je i službeno objavljeno da će upravo ova dizajnerica surađivati s Rihannom i njenim brendom FENTY na kolekciji obuće.

Od kada je Rihanna predstavila FENTY, koji je dijelom u vlasništvu LVMH grupacije, i modna industrija i ogroman broj njenih obožavatelja bili su oduševljeni ponudom i činjenicom da svaki mjesec stižu noviteti odjeće i modnih dodataka na fenty.com. Osim povremenih pop up prodajnih mjesta, službena web stranica brenda jedino je mjesto na kojem možete kupiti Rihannin dizajn.

Nevjerojatan, rastući međunarodni uspjeh kojeg je FENTY doživio, osigurao joj je pobjedu u Urban Luxe Fashion kategoriji na nedavno održanoj British Fashion Awards ceremoniji.

Međutim, modna se marka do sada oslanjala isključivo na Rihannu i Jahleel Weaver, glavnu osobu zaduženu za stil i kreativu svake kolekcije. Upravo zato, brend je najavio dvije velike suradnje – s dizajnericom cipela Aminom Muaddi i s mladim britanskim dizajnerom vijetnamskih i kineskih korijenja, A Sai Ta.

A Sai Ta je nakon završenog prestižnog Central Saint Martins koledža radio za The Row, a Kanye West ga je vrbovao za pomoć oko Yeezyja. Poznat je po vrhunskoj manipulaciji materijala i kreiranju intrigantnih tekstila. Vlasnik je brenda ASAI, a glavni zadatak mu je bio redizajnirati i prilagoditi odjeću iz City Bloom kolekcije. Ekskluzivna suradnja čini 24 komada koja su sada u ponudi robne kuće Selfridges.

Amina Muaddi je svoj brend cipela lansirala na ljeto 2018. godine, a njezin dizajn došao je do Rihanne kada joj je Jahleel Weaver, njen stilist, donio nekoliko pari cipela, odmah nakon predstavljanja prvih modela. Rihanna se oduševila dizajnom pa ju je angažirala na kampanji za Savage x Fenty reviju donjeg rublja ove godine.

Muaddi se proslavila dizajnom unikatnih cipela s neobičnom potpeticom, a njezin je brend u posljednjoj godini narastao za 400%. Bila je proglašena dizajnericom godine na nedavno održanim FN Achievment Awardsu. Osim što će surađivati s Fentyjem, Amina uskoro lansira i posebnu kapsularnu kolekciju cipela koje će biti dostupne samo u Harrod’su.

@aminamuaddi
@aminamuaddi

 

@aminamuaddi
@aminamuaddi
@aminamuaddi
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0