Amazon je predstavio novog člana Echo obitelji uređaja, a radi se o kameri Echo Look koja ima ulogu stilista asistenta.

Uređaj ima ugrađenu hands-free kameru s LED osvjetljenjem i može snimati slike i video zapise cijelog tijela uz glasovnu podršku. Zahvaljujući leći koja je osjetljiva na dubinu, odjevna kombinacija koja se snima bit će dodatno istaknuta naspram zamućene pozadine na slici ili videu.

Echo-Look-App-2

Fotografije i video zapisi mogu se spremati u takozvani look book koji se nalazi u aplikaciji u kojoj se vodi dnevnik odijevanja i preko koje se koristi kamera te ima podršku za iOS i Android.

26-Amazon-Echo-Look.w710.h473.2x

Echo Look dolazi s opcijom Style Check, odnosno korisnici mogu fotografirati dvije različite odjevne kombinacije te dobiti savjet koju odabrati. Style Check koristi savjete modnih specijalista i stilista te pomoću postotaka računa koja kombinacija ima bolje izglede, odnosno koja bolje pristaje osobi na slici/videu.

Osim ove genijalne opcije koja će mnogima olakšati spremanje za posao ili izlazak, Echo Look sadrži i opcije poput postavljanja alarma, slušanje vijeti i audio knjiga, provjeru stanja u prometu ili vremena, te spajanje sa smarthome uređajima.

Echo Look će imati cijenu od 199$, no još se ne zna točan datum početka prodaje ovog neobičnog stilista.