Ako ste za praznike u Istri, zavidimo! Vila Valens Residence izgleda impozantno…

Ako imate tu sreću da ste ovih zimskih praznika nalazite u Istri, zavidimo vam. Pogotovo ako odsjedate u vili Valens Residence! Luksuzna vila smještena je u mjestu Radetići, a riječ je o prvoj hrvatskoj vili izgrađenoj isključivo od domaćih materijala u duhu hrvatske tradicije tijekom stoljeća postojanja.

Vila Valens Residence zaista se čini kao mjesto u kojem se može uživati u bezbrižnom i luksuznom odmoru, a osim što je opremljena s knjižnicom u kojoj se nalazi više od 150 hrvatskih knjiga, vinskom policom na kojoj se kriju hrvatska vina i craft piva, u kući za odmor nalaze se i u potpunosti opremljena teretana, spa te soba za bilijar.

Zidovi luksuzne vile ukrašene su umjetničkim djelima, a prostrana rezidencija prostire se na tri kata, od kojih je svaki ispunjava svoju svrhu. Prostor za zabavu i wellness zona nalaze se na donjoj razini te uključuju teretanu, saunu, kišni tuš, i bilijar s vinskim podrumom i galerijom slika. U prizemlju se nalazi prostrana kuhinja s modernim aparatima i blagovaonicom, dnevni boravak s bibliotekom koja sadrži djela mnogih značajnih hrvatskih književnika prevedenih na nekoliko jezika i velika spavaća soba skrivena iza zidova.

Gornji kat namijenjen je odmoru i sadrži tri luksuzne, prostrane spavaće sobe s en-suite kupaonicama i velikim balkonom za umirujuće iskustvo u srcu istarske prirode. Na sredini kružnog prilaza raste maslina, simbol antike i dugovječnosti, koju ćete prvu primijetiti po dolasku. Ništa manje stara i impozantna su masivna glavna ulazna vrata visoka 2,5 m od hrvatske lužnice stare preko 50 godina.

Vila je okružena živicom koja vas štiti od neželjenih pogleda, omogućavajući vam da se opustite u luksuzu, dok druga strana nudi moderne sadržaje poput grijanog bazena i terena za mini golf, koji će vam biti od velike pomoći pri bijegu od stresa, terase sa šest ležaljki za sunčanje, kaminom i stolom za blagovanje – u slučaju da svoj odmor želite začiniti večerom u ugodnom društvu prijatelja. Valens Residence, u kojoj može boraviti osam osoba, ima i sve blagodati suvremenog života pa je kuća opremljena Wi-Fijem te se u svakoj sobi i zajedničkim prostorima nalaze televizori, ako vam svi sadržaji te ogromne terase za izležavanje slučajno nisu dovoljne.

Izgradnja vile sljubljena je s hrvatskom povijesti, umjetnosti, književnosti i arhitekturom te okrunjena dahom suvremene stvarnosti i modernih sadržaja, a upravo to ovu kuću čini posebnomu usporedbi s drugim luksuznim domovima.

Dizajn, ključne značajke, pa čak i sami materijali korišteni u cijeloj Valens Residence nisu slučajni. 100 posto materijala korištenih u izgradnji i opremanju vile hrvatskog su podrijetla. Ukrasi i materijali, inspiracija za dizajn i izgled vuku korijene iz tipičnog izgleda stare istarske stancije, rezidencije vlasnika većeg seoskog imanja. Vila je dobila ime po caru Rimskog carstva – Valensu, koji je porijeklom bio iz Hrvatske, a nastanio se u Istri kako bi prikazao svoj spoj drevnog i modernog, podsjećajući sve da, poput regije na čijoj zemlji počiva, Valens Residence ima mnogo za ponuditi svima koji se nađu u blizini. U unutrašnjosti Valensa pronaći će se stoljetni hrvatski hrast na kojem je nekad počivala Mletačka Republika, reinterpretacije poznatih slikara poput Vlahe Bukovca, čija djela nižu zidove najpoznatijih svjetskih muzeja i galerija. Luksuz prožet poviješću poziva na maksimalno uživanje, a mi jedva čekamo posjetiti ovu luksuznu istarsku vilu.