the tinder swindler

Ako ste još pod dojmom Tinder Swindlera, morate pogledati ovih 5 dokumentaraca na Netflixu!

Od kada je početkom veljače izašao Netflixov dokumentarac “Tinder Swindler”, o njemu se ne prestaje pričati. Dokumentarni film prati priču tri žene koje su žrtve prijevare od strane muškarca kojeg su upoznali na Tinderu, Simona Levieva. On se predstavljao kao milijunaš, sin izraelskog dijamantnog tajkuna. Iako je priča nevjerovatna, istinita je, i upravo zato ovakvi dokumentarci ostavljaju tako snažan dojam na gledatelja.

Zapletenost priče koju prikazuje dokumentarac “Tinder Swindler” smjestila ga je na vrh Netflixove najgledanije ljestvice diljem svijeta. Srećom, na Netflixu se može naći još pregršt zanimljivog dokumentarnog sadržaja koji će održati napetost tijekom gledanja gledanja.

Pisali smo o novoj seriji Inventing Anna, koja je upravo stigla na Netflix, a prati priču o lažnoj nasljednici (i legendarnoj prevarantici) Anni Delvey, koja je službeno osuđena za prijevaru 2019. nakon što je lažima probila put do društvene elite Manhattana. Uz zanimljivu novu seriju, donosimo pet drugih dokumentarnih filmova i serija dostpnih na Netflixu koji će vas zanimati ako ste uživali u filmu “Tinder Swindler”.

“Fyre: The Greatest Party That Never Happened”

Ako volite priču o velikoj prijevari, Fyre Festival je vjerojatno najveći u povijesti. To je trebao biti najbolji festival koji je svijet ikada vidio, na prekrasnom otoku na Bahamima. Osnivač ga je najavljivao najvećim događajem desetljeća (što je ironično i ipao), a promotivni video snimci prikazuju prekrasni Instagram modeli kako paradiraju po plažama, priređuju zabave i jedu nevjerojatnu hranu. Ali ono što je dočekalo ljude koji su tamo stigli bila je scena katastrofe: srušeni šatori, natopljeni madraci i bez festivala. Netflixov dokumentarac govori o tome što se stvarno dogodilo.

 

“Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal”

Godine 2019., SAD je potresao skandal s upisima na fakultet, a najviše je pogodio elitne više klase, ljude koji su plaćali Ivy League diplomu . Skandal je rezultirao time da je zvijezda serije 90210 Lori Loughlin provela dva mjeseca u zatvoru. Ovaj dramatizirani film rekreira stvarne razgovore s FBI-jevih vrpci kako bi ponudio strašan uvid u to koliko se obitelji moglo izvući s tom praksom, kao i prečice koje novac i status mogu kupiti.

 

“Lords of Scam”

Ovaj francuski dokumentarac nudi uvid u podzemlje grupe prevaranata koji su upotrijebili niz financijskih rupa kako bi prevarili sustav kvota ugljika Europske unije za milijune eura. Međutim, raskošan život nakon zatvaranja ubrzo se sruši zahvaljujući svađama, što je na kraju dovelo do toga da članovi počnu predavati jedni druge.

 

“Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer”

Seriju je kreirao Raw TV, studio koji stoji iza dokumentarca The Tinder Swindler, no “Don’t F**k With Cats” priča još šokantniju priču o skupini internetskih tragača za prava životinja odlučnih pronaći čovjeka koji stoji iza brojnih uznemirujućih videa postavljenih na YouTube, prikazujući mu kako muči i ubija mačke.

 

“The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman”

U ovoj mučnoj dokumentarnoj seriji, okrutni prevarant koji se maskira kao britanski špijun manipulira i krade od svojih žrtava, ostavljajući uništene obitelji za sobom.

 

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Netflix

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0