Svi pričaju o uzbudljivom serijalu o prijevari – Inventing Anna! Evo o čemu se radi…

Konačno je stigao prvi trailer za Netflixovu seriju o kojoj svi pričaju – “Inventing Anna”. Seriju je kreirala Shonda Rhimes, a prati priču o lažnoj nasljednici (i legendarnoj prevarantici) Anni Delvey, koja je službeno osuđena za prijevaru 2019. nakon što je lažima probila put do društvene elite Manhattana.

Scena iz serije “Inventing Anna”

Nova serija u devet epizoda na Netflix stiže 11. veljače, u glavnoj ulozi nalazi se Julia Garner, poznata po seriji “Ozark”, a već sada je jedna od serija o kojima se najviše priča i koju željno iščekujemo, a sve zbog zanimljive priče koja se do nedavno odvijala u stvarnom životu u New Yorku.

Tko je zapravo Anna Delvey?

Anna Delvey, se u periodu od 2013. do 2017. godine predstavljala kao bogata njemačka nasljednica s fondom od 67 milijuna američkih dolara kako bi upala u elitno društvo i na najpopularnija mjesta.

Anna Sorokin

Delvey je zapravo rođena u Rusiji 1991. godine kao Anna Sorokin, a u dobi od 16 godina se seli u Njemačku gdje pohađa srednju školu. Nakon srednje škole, seli u London kako bi pohađala fakultet Central Saint Martins i usmjerila se u područje umjetnosti. Od studiranja će nedugo zatim odustati, a sljedeći njezin idući korak je stažiranje u pariškom magazinu Purple nakon čega seli u New York.

Preseljenje u New York je sve promijenilo, postala je prava posvuduša, a ni danas nitko ne zna objasniti kako je uspjela upasti u gradsku elitu i prevariti sve (nadamo se da ćemo to saznati kroz seriju). Odjednom se našla na svim prestižnim događanjima, poput revija na Tjednima mode ili dodjeli nagrada CFDA, u društvu brojnih poznatih, Anna Delvey je bila svugdje.

Odlazila je na popularna mjesta i živjela u prestižnim hotelima. Nosila je dizajnersku odjeću i poznavala sve ljude koje je u New Yorku važno poznavati. Međutim, Delvey zapravo nije imala novaca, nije imala previše bliskih prijatelja i čak ni njezini roditelji nisu znali kakav život živi s obzirom na to da su joj redovito slali novac na namirnice i stanarinu.

Krađa i suđenje

Na skupim putovanjima i večerama bi redovito napravila da netko drugi plati ili joj pozjami, no nikada nikome nije vratila novac.

Od poznatih je tražila zajam za raskošan umjetnički centar “Anna Delvey Foundation” koji je htjela otvoriti. Plan je navodno bio pružiti podršku umjetnicima i ponuditi mjesto za okupljanje, a sav novac je zapravo otišao isključivo njoj. Na kraju je prevarila svoje prijatelje i njujorške tvrtke za otprilike 275 tisuća dolara tijekom desetomjesečnog pohoda.

Pravu priču, da je Delvey bila kći ruskog vozača kamiona i da umjetnički centar ili zaklada ne postoje, na kraju je otkrio članak New York Timesa iz 2018. godine.

Scena iz serije

U travnju 2019., Delvey je osuđena od strane porote na Manhattanu po četiri točke optužbe za usluge krađe – tri točke za krađu i jednu točku za pokušaj krađe. U trenutku presude, Delvey je za The New York Times rekla: “Stvar je u tome što mi nije žao. Lagala bih i tebi i svima drugima i sebi kad bih rekla da mi je žao zbog bilo čega”.

Međutim, u kasnijem intervjuu je priznala: “Žalim zbog načina na koji sam postupila oko određenih stvari. (…) Moj motiv nikada nije bio novac… Bila sam gladna moći”.

Anna Sorokin na suđenju

Nakon što je odslužila gotovo dvije godine u zatvoru, Delvey je puštena na slobodu u veljači 2021. i brzo se vratila na Instagram kako bi svojim pratiteljima dala do znanja da “radi na nečemu” posebnom za njih.

Povratak na društvene mreže koštao ju je pritvora od strane imigracijske službe i carine u travnju 2021., a policija je tvrdila da njezina objava na Instagramu pokazuje nedostatak kajanja za njezine zločine. Tada joj je prijetila deportacija.

Ipak, Delvey se veseli što će “pokušati prepisati svoju priču”, rekla je za ABC News u rujnu prošle godine. “Željela bih pokazati svijetu da nisam ova glupa, pohlepna osoba kakvom su me prikazali”, izjavila je tom prilikom.

Limitirana serija od devet epizoda temelji se na članku Jessice Pressler, a mi jedva čekamo 11. veljače i vidjeti ovu uzbudljivu priču na ekranu! Do tada, svakako pogledajte trailer u nastavku.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Netflix, The New York Times, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0