Adidas Originals predstavlja novi model kultne EQT kolekcije – EQT BBall ADV – inspiriran arhivskim linijama 90-ih, ovaj model obilježava redizajn koncepta čiji počeci sežu na košarkaške terene. Novi model zadržao je upečatljiv visoki dizajn karakterističan za arhivske košarkaške modele tenisica dok zahvaljujući novim elementima predstavlja vrhunski spoj kreativnosti i beskompromisne kvalitete.

SS18; EQT; BBall

Gornjište tenisice obavijeno je rastezljivim tkanim materijalom koji istovremeno omogućava stabilnost i prilagodljivost stopalu za maksimalnu udobnost.

Posebna je pozornost posvećena dizajnerskim detaljima na peti koja je prekrivena brušenom kožom, pojačanim sustavom potpore koji se nastavlja na upečatljiv sustav vezanja kako bi se omogućila još bolja potpora pri svakoj kretnji te izraženim plavim ili zelenim prugama ovisno o modelu.

SS18; EQT; BBall

Dašak arhivskog modela provučen je i kroz karakteristične adidas tri pruge na bočnim stranama modela koje se nastavljaju i na potplat tenisice.
Rezultat promišljenog dizajna inspiriranog arhivskim modelima i suvremene vrhunske adidas tehnologije je novi EQT model oblikovan bez kompromisa funkciji ali istovremeno s dizajnom s kojim će vrlo brzo postati novi vladar ulice.

Novi muški model dolazi u bijeloj i crnoj varijanti dok ženski model dolazi u bijeloj varijanti s upečatljivim plavim detaljima, a dostupni su Shooster, The Athlete’s Foot I NOSS shopovima te u adidas Originals shopu u Bogovićevoj 1a u Zagrebu