MAGnificent Women: Ekskluzivno Nika Turković X MagMe – sve o novoj pjesmi “Pusti”

Nika Turković jedna je od naših najdražih #MagMeGirls čiju karijeru kontinuirano pratimo i podržavamo. Porazgovarale smo s njom uoči izlaska nove pjesme “Pusti” koja je upravo premijerno prikazana na njezinom YouTube kanalu.

Koja je inspiracija iza ove pjesme?
Mislim da svi dobro poznajemo ljetne romanse i te pojačane emocije kad smo bezbrižni, prepušteni i pustolovni. Razmišljali smo da pjesmu želimo pustit van na ljeto i upravo nam je to bila prvobitna inspiracija – opisati taj osjećaj popuštanja kočnica u svakom aspektu, što ljubavnom, što životnom; jer vjerujem da ga svi dobro znamo i da se dosta nas u tome pronalazi.
Koja je glavna poruka koju s ovom pjesmom želiš poslati?
Da je nekad baš potrebno sve pustiti. Ova me godina puno toga naučila, jer sam izgubila i neke bliske osobe, pa je moj glavni životni moto ‘živi kao da je život privilegija, jer upravo to i jest’. Osim ljubavne poruke koja je evidentna, mislim da je ova pjesma i meni neki motivator da pustim sve ono što zbilja nije važno i da živim svaki trenutak kao da je posljednji.
Kako si se odlučila da će ovo biti sljedeći singl?
Imala sam ideju izdati jedan singl ranije, ali nekako mi nijedna od mojih ideja nije sjedala kako treba i nije me izuvala iz cipela. Matija i ja smo ovu pjesmu počeli pisati još u veljači i znala sam da će ona imati ‘ono nešto’ (bar meni), pa sam joj se zato posvetila i čekala njen trenutak. Otkad ju je Ivan Pešut uzeo u ruke i čuo na ovaj način, mislim da nisam pogriješila.
Sto ovu pjesmu čini posebnom?
Rekla bih da je meni osobno posebna zbog svega što s njom dolazi – s prošlom smo godinom zatvorili jedan krug, s ovom otvaramo novi, odvažniji, hrabriji, odrasliji čak… Glazba je putovanje i nekako uvijek gledamo da sa svakim novim singlom podižemo ljestvicu još malo gore. Ja to ne znam reći, ali vjerujem da ako ju nešto zaista čini posebnom, to će najbolje znati reći slušatelji.
Koliko ti je bitna ženska podrška u poslu koji radiš?
Jako. Oduvijek sam okružena snažnim ženama koje me inspiriraju iz dana u dan i vjerujem da je to posebno u današnjem društvu iznimnom važno – taj girl power i kompletno izbacivanje fraze ‘žena je ženi vuk’. Iako znam da je taj koncept još uvijek na snazi u praksi, ja osobno vjerujem da jedino s međusobnom podrškom možemo napraviti neku promjenu. Mislim da kada to svi shvatimo, da nam tek tada neće biti premca. Bez obzira na to što je moj tim šarolik i što ne biram ljude s kojima radim po spolu, već po međusobnom razumijevanju i kvaliteti rada, da uz sebe nemam neke ključne žene koje me posebno razumiju sa ženske strane, neke stvari ne bih nikada sama ostvarila. Hvala im na tome, znaju tko su.
Tko stoji iza spota?
Spot smo i ovaj puta snimali u istom aranžmanu, koji je već odavno postao više obiteljski nego poslovan, i mislim da upravo zato i tako lijepo funkcionira. Uvijek sam iznimno sretna s ishodom, ali ovaj puta uopće ne vjerujem da smo složili to što jesmo. Produkcijski dvojac SESTRICE; Ana Badurina i Luka Sepčić, koji me prate od samog početka i za koje jednostavno nemam dovoljno riječi hvale i ovaj puta složili su savršen tim i nadmašili sve naše dosadašnje projekte. Na kameri s Franom Pamićem i ekipom za svjetlosne efekte koje si nisam mogla ni zamisliti, uspjeli smo ostvariti sve lude ideje koje je Luka od početka imao, za koje ja nisam uopće vjerovala da budemo! Stvarno sam i iskreno zahvalna što se za svaki projekt doslovno mogu prepustiti i ne brinuti o tome kakav će rezultat biti, jer uvijek nadmaše sva očekivanja.
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0