Jednostavan koktel idealan za sunčani vikend pred nama

Petak je, kroz prozor u uredu nas miluje sunčeva svjetlost i, budimo realni, sve o čemu razmišljamo je vikend pred nama, koji započinje s after work koktelom. Ništa nas više ne podsjeća na proljetne i ljetne dane za kojima tako žudimo kao osvježavajući koktel, a mi smo otkrili jedan koji je idealan za ovo razdoblje, a uz to je i jednostavan za napraviti kod kuće. Terase će se uskoro otvoriti, ali do tad je kućni bar savršeno mjesto za druženje…

Vodka se u našim krajevim tradicionalno pije uz dodatak bezalkoholnog pića, a to piće koje potječe iz Poljske, u ovom se koktelu savršeno sljubljuje s tonikom i grančicom ružmarina. Upravo se u toj državi nalazi jedna od najstarijih destilerija – Belvedere, koja ovo piće proizvodi još od 1910. godine i prilikom toga koristi isključivo prirodne sastojke. Dankowskie zlatna raž i pročišćena arteška voda iz vlastitih izvora sjedinjuju se u višestrukom majstorskom procesu destilacije vatrom.

Odabrali smo je ne samo zbog toga što je proizvedena u skladu s prirodom i tradicionalnom metodom proizvodnje što je čini vodkom posebnog okusa i karaktera, već i zato što ne sadrži gluten i aditive. Tragovi badema, vanilije i bijelog papra, nježan, slatkasti okus s glatkim i čistim završetkom zadovoljit će i najprobirljivije nepce, pogotovo u obliku osvježavajućeg vodka tonik koktela. I za tonik se vjerovalo da ima blagotvorna svojstva, odnosno njegov glavni sastojak kinin, koji se dobivao iz kore drveta popularnog naziva “fever tree”, u 17. je stoljeću korišten kao lijek protiv groznice koju izaziva malarija. U nastavku pronađite recept za osvježavajući i jednostavan vodka tonik koktel.

SASTOJCI:

50 ml vodke Belvedere

100 ml tonika Fever-Tree Mediterranean

RECEPT:

U čašu stavite 3 kocke leda, dodajte Belvedere vodku i prelijte Fever-Tree Mediterranean tonikom, uz dodatak grančice ružmarina osvježavajuće piće je spremno.

Fotografije: Instagram (@belvedereitalia)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0