Ana Svetina 15.05.2025.

Bili smo na otvorenju Rougemarin Bar&Ton – novog, najotkačenijeg restorana u Novom Zagrebu!

Novi Zagreb je napokon dobio svoj it gastro destinaciju i to ne bilo kakav, već prostor koji spaja umjetnost, hranu, glazbu i dobru vibru! Smješten u prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti, Rougemarin Bar&Ton je novo mjesto koje se ne posjećuje samo zbog tanjura, nego i zbog iskustva. Doslovno je nemoguće ući, a da vam se ne digne raspoloženje – sve pršti od boja, ideja i one energije koju svi tražimo kad želimo “nešto drugačije”.

Restoran iza kojeg stoji poznati Marin Medak zamišljen je kao svojevrsni gastro-stage, a ne samo “još jedan lokal s fancy jelima”. Interijer inspiriran suvremenom umjetnošću (s maksimalističkim dodirom disko estetike!) osmislio je zajedno s umjetnikom Hrvojem Majerom i u interijeru se može pronaći zaista pregršt toga – različite stolice s europskih buvljaka, neonska rasvjeta, zidovi koji pričaju priče.

Marin Medak

A sad ono zbog čega ćete se vratiti više puta jest hrana. Chef Željko Lopar i tim, potpomognut Dinom Galvagnom, razvijali su meni više od 500 sati. I rezultat? Totalno neklasičan, ali neodoljiv. Probajte paštanjok kao predjelo koje ćete sanjati, a ako ste mesoljubac; špeksplozija je vaša nova religija. Meni se temelji na sezonskim namirnicama i redovito se mijenja, ovisno o dostupnosti sastojaka od lokalnih uzgajivača, što dodatno pojačava autentičnost cijelog koncepta.

Svi prilozi u Bar&Tonu osmišljeni su kao samostalna jela, što znači da meso možete potpuno preskočiti i uživati u punim obrocima; bez kompromisa. Među bogatom ponudom nalaze se i vegetarijanske te veganske opcije poput cezar salate, paštanjoka, ili šparoga u pjenici od kozjeg sira.

Mate Janković

Kokteli su autorski i razvijeni unutar kuće, uz filozofiju korištenja lokalnih sastojaka. Njihov Negroni, primjerice, radi se s Bermetom iz Samobora, a svi sirupi se kuhaju ručno, u kuhinji restorana.

Bar&Ton ne staje na tanjuru. Od četvrtka do nedjelje ovo mjesto postaje centar večernjeg života Novog Zagreba – autorski kokteli, glazba, svirke i opuštena, vesela ekipa garantiraju da ovdje izlazak nije samo piće nego cijela priča.

Novi Zagreb je dugo čekao svoj it trenutak i sad ga ima. Ako tražite novo omiljeno mjesto gdje ćete jesti, plesati i uživati svim čulima – Bar&Ton u MSU-u je vaša nova omiljena adresa.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR