
Otvorio se Tender Cocktail & Kitchen Club, nekadašnji Ten22 s novim konceptom!
Nakon uspješnog eksperimenta s barom TEN22, koji se razvijao u sklopu showrooma Zagreb Social Cluba u Smičiklasovoj ulici, Ali Mirza Mulabegović odlučio je napraviti korak dalje i otvoriti nešto što je istovremeno novo, ali nosi i prepoznatljiv potpis njegovog dosadašnjeg rada. Tako je nastao Tender Cocktail & Kitchen Club, mjesto koje spaja strast prema vrhunskim koktelima, pažljivo osmišljenom interijeru i neodoljivoj hrani.
Za razliku od pop-up karaktera TEN22, Tender je zamišljen kao ozbiljan i dugoročan projekt. Mirza ga opisuje kao spoj svega što je naučio iz prijašnjih iskustava — TEN22 i Secret Sunday Lover projekta koji vodi s Tihomirom Krklecom Afrikom — ali u mnogo zrelijoj i ambicioznijoj formi. Fokus je stavljen na preciznost u pripremi koktela, kvalitetu servisa i autentičnost ponude hrane koja se oslanja na ideju aperitiva, koristeći bogatstvo talijanskih gorčina i likera.
Što nam je Mulabegović sve otkrio o novom mjestu u Zagrebu na adresi Franje Račkog 11 koje ćete htjeti posjetiti, otkrijte u nastavku članka!
MagMe: Što te motiviralo da završiš s projektom TEN22 i započneš Tender Cocktail & Kitchen Club?
Ali Mirza Mulabegović: TEN22 bio je pop-up projekt komplementaran Zagreb Social Club showroomu u Smičiklasovoj ulici. U trenutku kad sam odlučio zatvoriti showroom i fokusirati se na razvoj digitalnog poslovanja TEN22 je taman postao dovoljno zreo projekt da nastavi svoj put samostalno. Novi prostor u kvartu gdje smo proveli zadnjih pet godina bio je okidač da realiziramo ovu ideju.
MagMe: Možeš li nam opisati koncept Tendera i kako se on razlikuje od TEN22?
AMM: Tender je spoj TEN22 i projekta Secret Sunday Lover koji radim s Tihomirom Krklecom Afrikom. Sve greške i sve dobre stvari koje sam naučio iz ta dva projekta sam primjenio u stvaranju Tendera. Konkretno to znači puno ozbiljniji pristup koktelima, vrhunski servis i zanimljiva ponuda hrane.
MagMe: Osim koktela i pića, u Tenderu će biti i ponuda hrane. Kako si osmislio taj gastro koncept i tko je zaslužan za kreiranje jelovnika?
AMM: Petar Tucman koji je zadužen za osmišljavanje ponude i ja brzinski smo razmjenili ideje šta bi mi željeli jesti, a toga nema u gradu. Te ideje smo stavili u okvir koktela koje ćemo raditi a baziraju se na talijanskim gorkim likerima kao što je Campari, amarima kao što je Amaro Montenegro.
Sve smo to rafinirali kroz kulturu življenja znanu kao aperitivo.
MagMe: Što bi posebno izdvojio iz ponude?
AMM: Ako ne kažem štrukle s pesto genovesom Petar će me se odreći.
Mislim da je ljepota svih jela što smo uzeli tradicionalna jela i s malim pomacima u tehnikama i sastojcima dali im novi život.
MagMe: Čime si se vodio prilikom uređenja prostora?
AMM: Interijer bi se mogao nazvati TEN22.2.
Sve ideje koje sam želio implementirati u starom prostoru realizirao sam u novom.
Od ulaska u prostor do otvaranja proći će točno deset dana, tako da sigurna sam da kroz sljedećih par mjeseci biti će i TEN22.3. Visoki stropovi i više etaža daju neograničene mogućnosti za dodavanje novih detalja koji će dodatno podići prostor.
MagMe: Što bi htio da gosti osjete i dožive prilikom posjeta Tenderu?
AMM: Svi moji prijatelji koji su imali priliku vidjeti prostor rekli su da odiše posebnom energijom i to bi želio da svatko osjeti prilikom posjeta. Osjećaj zajednice koji je uvijek bio prisutan u svim mojim dosadašnjim projektima da se nastavi i u ovom.
MagMe: Koje je radno vrijeme Tendera i planiraš li neke posebne događaje, evente ili pop-upove kao što je bio i ranije slučaj?
AMM: Tijekom tjedna družimo se do ponoći, vikendom do jedan. S obzirom na to da su moji prijatelji do sada iznijeli brojne kreativne reinterpretacije imena možda će prvi event biti buvljak pod imenom Štender.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Luka Brajkov