MagMe Bites by Monika: Dva detox smoothieja

Nije tajna da sam zaljubljena u smoothije, zobene kaše i  avocado toast sendviče. I ne, nije to zbog nazovi popularnosti takvih jela ili zbog estetike Instagram feeda, već ja zaista uživam i u njihovom pravljenju, ali i degustiranju. Osobito smoothija. Dopuštaju neograničenu kreativnost u kuhinji, a donose maksimalan broj beneficija i dobrobiti za zdravlje, tijelo, kožu i metabolizam. Danas vam donosim dva recepta za detox smoothije, idealne za čišćenje organizma i kože, rješavanja problema nadutosti, dobivanje energije i poletnosti. A nećemo se lagati – i ljeto je sve bliže!

SMOOTHIE OD BOROVNICA (sastojci):

½  šalice borovnica

1 kivi

1 šalica hladne vode

1 žličica maca praha

1 žlica smrznutog šumskog voća

1 žličica crnog sezama

½ avokada

½ Siggi’s skyr jogurt od borovnica

nekoliko kocki leda po potrebi

U blender staviti prvo tekuće sastojke, pa dodati ostale.  Ubaciti par kocki leda za gustoću. Miksati nekoliko minuta i preliti u čašu.

SMOOTHIE OD AVOKADA, JABUKE I ŠPINATA (sastojci):

½ avokada

1 kivi

1 šalica listova špinata

1 oguljena jabuka

3,4 badema

1 šalica hladne vode

50ml tekućeg jogurta

1 žličica maca praha

1 žličica lanenih sjemenki

U blander staviti tekuće sastojke, pa dodati ostale. Miksati nekoliko minuta, preliti u čašu ili zdjelicu i ukrasiti po želji.

TIP: Koru kivija ne gulim jer je bogata antioksidansima i vitaminom C, tako da ju samo dobro isperem. Ali vi slobodno ogulite koru ako niste sigurni u njegovu svježinu ili vam smeta “pikavost” kore.

Dobar tek!

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0