Dina Dončević 18.10.2024. Fashion

Otvoren je Boggi Milano u centru Zagreba, nova modna destinacija za suvremene muškarce

Krajem ljeta u samom srcu Zagreba, na lokaciji Teslina 8 svoja je vrata muškarcima sa stilom, ali i svima koji su u vječnoj potrazi za udobnim i kvalitetnim, a opet elegantnim poslovnim outfitom, otvorio poznati talijanski brend Boggi Milano. Nakon što se Weekend Max Mara trgovina preselila na novu lokaciju, dobro poznata modna adresa ostala je referentna točka stila i elegancije, sada posvećena suvremenom muškarcu.

Ivan Vukušić

U društvu brojnih štovatelja ovog kozmopolitskog brenda, u novoj Boggi Milano trgovini predstavljena je “B Bold” kolekcija jesen-zima 2024/2025 koja kombinira odvažan stav i funkcionalnost s trendovskim odjevnim predmetima. Ovom kolekcijom Boggi Milano se obraća muškarcu koji unatoč stalnoj evoluciji u potrazi za stilom želi ostati vjeran sebi, svojoj prirodi i svakom obliku osobnog izražavanja. Svjesno se izdvojiti iz gomile stvarajući vlastiti stil, onaj tihog luksuza, koji podrazumijeva odjevne predmeti jednostavnih, ali odlučnih linija načinjene od vrhunskih tkanina u samoj je srži “B Bold” kolekcije.

Rezultat je eklektična kolekcija sofisticiranih linija, koja reinterpretira ikonične odjevne predmete poput košulja, kaputa, sakoa i hlača na suvremen način. Materijali korišteni u kolekciji FW24\25 inovativne su tkanine visokih performansi, pa tako u kolekciji ne nedostaje tradicionalnih pletiva kao što su topla i lagana, visokokvalitetna merino vuna i kašmir, ali tu su i najkvalitetniji džersej, organski pamuk i Tencel.

Filip Vidović

Kada pričamo o inovativnim tkaninama, prava stilska evolucija u smislu oblika i tehnike upotrebe materijala je jednostavna, elegantna i suvremena sako/košulja Blink, koja predstavlja puno više od utility jakne, načinjena od vune i Tencela. Riječ je o pravoj evoluciji sakoa, a izradom od reciklirane tkanine Manteco, predstavlja dostojnu alternativu kaputu budući da je vodootporna i vrlo topla. Također, vjetrootporna i vodootporna parka izrađena posebnom PrimaLoft® Silver Insulation tehnologijom osigurava izvrsnu termoregulaciju, a jamči udobnost i na najžešćoj hladnoći.

Paleta boja kolekcije kreće se od taupe do crne, preko neutralnih nijansi bež, krem i tamnosmeđe, pa do sive i boje ugljena, ključnih boja kolekcije. Naime, u “B Bold” kolekciji, estetski se kodovi vrte se oko nijansi sive, diskretno se udaljavajući od klasične uredske palete.

Lorenzo Manzoni, Martina Pavičić Jugovac

Boggi Milano ove nam zime u velikom stilu vraća i glavnog protagonista muške garderobe: odijelo. Ponovno osmišljeno, s pažnjom na detaljima i izrađeno od visokokvalitetnih tkanina, odijelo preuzima privilegiranu ulogu čak i u neočekivanim kontekstima, s obnovljenom estetikom koja donosi bezvremensku eleganciju u manje formalnim kombinacijama od onih koje nameću klasični stilski kanoni.

Zdravko Marić, Martina Pavičić Jugovac, Zlatko Dalić

Pletenina, od laganih jesenskih komada pa do onih namijenjenih najhladnijim danima, pravi je trijumf Boggi Milano kvalitete, dizajnirana kako bi se savršeno uklopila u svaki modni kontekst i priliku. Nezaobilazni modeli sezone nedvojbeno su polo majice, džemperi s poluzatvaračem, dolčevite, kardigani i džemperi.

Matino Antunović

Širok izbor kaputa u različitim stilovima zadovoljit će i one najzahtjevnije : dugački kaputi s remenom, oni na jednoredno ili dvoredno kopčanje izrađeni od inovativnih i visokokvalitetnih materijala kao što su Manteco reciklirana vuna, vuneni žersej ili čisti kašmir, omogućuju baš svakom da odabere idealan zimski statement komad za sebe. Iako je klasičan kaput okosnica stila, za velike hladnoće možda neće biti dostatan. Stoga vrijedi obratiti pažnju i na vrlo širok izbor outdoor komada. Među novostima sezone je kožna bomber jakna s podstavom i ovratnikom od ovčje vune, idealan spoj estetike i udobnosti.

Novost u ovoj kolekciji je posebna kapsulna kolekcija posvećena čovjekovom najboljem prijatelju, psu. Četiri odjevna predmeta razvijena za ovu kolekciju izravno su inspirirana kultnim muškim komadima dostupnima u trgovinama.

Ante Pažanin

Kultni talijanski brend Boggi Milano osnovan je davne 1939. godine, a do danas u 58 zemalja diljem svijeta broji čak 225 trgovina. Zahvaljujući revolucionarnom konceptu korištenja sirovina s visokim tehničkim performansama Boggi Milano si postavlja vrlo ambiciozne ciljeve u smislu inovacija, tehnologije, održivosti i naravno, kvalitete. Naime, dizajn odjevnih predmeta Boggi Milano proizlazi iz susreta dva bitna elementa: kvalitete tkanina – s davanjem prednosti organskim vlaknima, i stilskom istraživanju, u kontekstu svakodnevice suvremenog čovjeka.

Pavle Matuško

Dočekajte zimu odvažno, bez potrebe da birate između elegancije, udobnosti i kvalitete.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: John Pavlish