Iva Marušić 11.10.2024. Editors Pick

25 najljepših kardigana iz dizajnerske i high street ponude

S obzirom na to da se trenutačno nalazimo u razdoblju promjenjivih vremenskih prilika, jednako nam je tako nerijetko izazovno kako se odjenuti svakog jutra. Stoga, kao jedan od svakodnevnih odjevnih odabira za ležerne svakodnevne kombinacije je kardigan. Odlučite li se odjenuti ga uz majicu, košulju i samo zakopčanog, kvalitetan kardigan nezaobilazan je komad svačijeg ormara.

Unatrag nekoliko sezona kardigani su se vratili na modne liste trendseterica, dok su godinama ranije bili smatrani kao pomalo omraženi komadi. Za to je zaslužna Miuccia Prada koja je u asortimanu svog brenda Miu Miu vratila ovaj komad u modni kontekst. Nije dugo trebalo da brojni drugi brendovi uvrste ovaj komad u svoje asortimane.

Loulou Studio (Net-a-Porter)

Kad se radi o odabiru idealnih kardigana, preporučujemo da odabere one izrađene u potpunosti od vune ili kašmira kako biste imali svevremenski komad u svom ormaru koji ćete iznova odijevati godinama. U aktualnim kolekcijama pronašli smo brojne fantastične komade dizajnerskih i high street izrada. Već nekoliko se sezona kao dominantan komad ističe kardigan njujorškog brenda Khaite koji ima izrazito profinjenu siluetu i s obzirom na popularnost tog modela, brojni su high street brendovi osmislili gotovo identičan komad.

U aktualnim smo kolekcijama pronašli i brojne druge jednobojne modele koji će lijepo odgovarati uz gotovo svaku kombinaciju za svaki dan, i unatoč tome što se radi o naizgled iznimno ležernom komadu nesumnjivo je da uz njega možete stvoriti i profinjenije lookove.

U nastavku teksta otkrijte naš odabir najljepših dizajnerskih i high street kardigana ove sezone!

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Ralph Lauren

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Mango

Loro Piana (Net-a-Porter)

Khaite (Net-a-Porter)

Kahite (Net-a-Porter)

H&M

Guest in Residence (Net-a-Porter)

Frame (Net-a-Porter)

COS

Bottega Veneta (Net-a-Porter)

Arket

Arket

Allude (Net-a-Porter)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Zara, Mango, H&M, Massino Dutti, COS, Arket, Net-a-Porter, My Theresa