Iva Marušić 02.10.2024. Fashion

Hedi Slimane napušta Celine

Samo dan nakon završetka Tjedna mode u Parizu, stigla je ekskluzivna vijest. Naime, Hedi Slimane napušta Celine nakon sedam godina otkako je preuzeo kreativnu direkciju slavne pariške kuće.

Slimane je postao umjetnički, kreativni, ali i direktor fotografija kuće Celine u veljači 2018., nakon odlaska Phoebe Philo. Prije toga karijeru je gradio kao umjetnički direktor muške linije u kući Yves Saint Laurent do 2000. godine, kad se pridružio Dior Homme. Slimane je napustio Dioe 2007. godine i vratio se u Yves Saint Laurent 2012. godine kao kreativni direktor, onda kad je iz imena brenda izbacio početno”Yves”. Stvarao je kolekcije sve 2016. godine.

Pod kreativnim i umjetničkim vodstcom Slimanea, Celine je doživio izniman rasta i etablirao se kao kultna francuska modna kuća. Ipak, mnoga su mišljenja tad bila podijeljena, jer onaj obožavani Celine iz vremena Phoebe Philo kao da je preko noći nestao. Slimane je svojom prvom revijom za francusku kuću predstavio jednostavne siluete; plave traperice, bluze i sakoe, koji se po mnogima nisu pretjerano razlikovale od kakvih high street brendova. Ipak, omraženo mišljenje mnogih, s vremena je promijenio i oblikovao Celine u smjeru koji na savršen način objašanjava njegov rad. Njegova Celine žena, uživala je u samouvjerenosti, klasičnim komadima i izražavala je neku drugu ženstvenost.

Slimane koji je gotovo holističkom vizijom redefinirao kodekse francuske kuće, upornosti je utkao svoj potpis u kuću Celine. A u kojoj će kući Slimane nastaviti karijeru, ili će se pak odlučiti na samostalan projekt poput njegove prethodnice Phoebe Philo? Saznat ćemo uskoro.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram