Umjetnica OKO nakon 7 godina ponovno ima izložbu u Zagrebu!

Zagrebačka umjetnica Marina Mesar, poznatija kao OKO, nakon sedam godina ponovo izlaže u Zagrebu sa svojom novom samostalnom izložbom pod nazivom “Dear Diary… Layers of Dreams”. Izložba će biti otvorena 27. rujna 2024. u galeriji Trotoar, s početkom u 19 sati, i trajat će do 9. studenog 2024.

Ova izložba predstavlja intimno putovanje kroz slojeve snova, sjećanja i identiteta, kroz koje OKO istražuje isprepletenost imaginarnog svijeta i stvarnosti. Naslov “Dear Diary” sugerira kontinuitet njezinog stvaralačkog procesa, u kojem svaka izložba predstavlja novo poglavlje u njezinom umjetničkom dnevniku. Posjetitelji će imati priliku svjedočiti novim radovima umjetnice, uključujući njezine prepoznatljive crteže životinja u ljudskom ruhu, koji istražuju arhetipske uloge zaštitnika i snage.

OKO na ovoj izložbi eksperimentira s različitim medijima, uključujući site-specific instalacije, zidne tapete, fotografije i digitalne kolaže tiskane na svili. Ova djela reflektiraju umjetničin proces samopropitivanja, istražujući teme identiteta, životnih promjena i snage sanjarenja. Poseban naglasak stavljen je na prijelaz iz djetinjstva u odraslu dob i društvene promjene koje su obilježile njezino odrastanje.

Fotografija bakine kuhinje, koja je prisutna na izložbi, simbolizira sjećanje i emocionalne slojeve iz prošlosti. Na tu fotografiju ovješene su male krpene lutke, ručno izrađene od strane umjetnice, kao podsjetnik na djetinjstvo i vezu s bakom koja ju je naučila izrađivati te lutke. Ovaj nostalgični element snažno odražava umjetničin povratak korijenima i slojevitost njezinog stvaralačkog procesa.

Marina Mesar, poznata kao OKO, međunarodno je priznata umjetnica čiji radovi spajaju slikarstvo, crtež, murale i javne intervencije. Njezini nadrealni prizori i antropomorfne figure istražuju teme identiteta, mitologije i sjećanja. OKO je izlagala u prestižnim institucijama diljem svijeta, a njezini murali krase brojne gradove poput Zagreba, Londona, Berlina i Torina. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a trenutno živi i radi između Zagreba i Londona.

Izložba “Dear Diary… Layers of Dreams” bit će otvorena za javnost do 9. studenog 2024. godine, a dodatni popratni program bit će najavljen naknadno.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0