pinterest

Jeste li već isprobali jogu za lice? To je tajna celebritija za najprirodniji lifting efekt

Posljednjih nekoliko godina, joga za lice postala je nezaobilazan trend u svijetu ljepote. Slavne osobe poput Meghan Markle i Gwyneth Paltrow kunu se u ovu tehniku za prirodno podizanje i toniranje mišića lica, a sve više žena diljem svijeta usvaja ovu praksu kao dio svoje svakodnevne beauty rutine. No, što je zapravo joga za lica i kako vam može pomoći?

@gwynethpaltrow
@jaimesskin

Lymphatic drainage is your faces bestfriend

♬ original sound – Jaime Nicole

Joga za lice je jednostavan, ali učinkovit oblik vježbanja mišića lica i vrata. S godinama, mišići u licu gube masu i volumen, što doprinosi pojavi bora i opuštene kože. Joga za lice uključuje ciljane vježbe koje oblikuju, jačaju i podižu mišiće lica, čime se prirodno zateže koža. Za razliku od mnogih drugih tretmana, joga za lica ne zahtijeva nikakve dodatne alate – sve što vam je potrebno su vaše ruke i malo vremena.

pinterest
@selinadasilvaa

Face yoga is actually so effective 🫧If you are struggling with a double chin or want to define your chin more, try these exercises 🤍#faceyoga #facial #doublechin #facialtreatment #facialmassage #beautytips #skintok #fyp

♬ Glimpse (Slowed + Reverb) – Gabriel Albuquerqüe

Jedna od glavnih prednosti joge lica je njezina dostupnost. Nema potrebe za skupim tretmanima ili kremama – sve možete raditi sami kod kuće. Osim toga, vježbanje lica se može prilagoditi svakom tipu kože i dobi. Dok mlađe žene koriste ovu tehniku kako bi prevenirale nastanak bora, one sa zrelijom kožom koriste ovu tehniku kako bi zategnule kožu i postigle prirodni lifting efekt.

@faceyogamethod
pinterest

Prednosti joge lica

Osim što joga za lice donosi brojne estetske prednosti, ova tehnika ima i brojne zdravstvene benefite. Joga za lice prvenstveno će tonirati mišiće lica i zategnuti kožu. Redovitim vježbanjem mišići lica postaju čvršći, a koža zategnutija, što rezultira najprirodnijim lifting efektom. Vježbe za lice poboljšat će cirkulaciju i protok krvi, što će licu dati zdravi sjaj. Isto tako, joga pomaže u oslobađanju stresa i napetosti u mišićima lica, što može olakšati glavobolje i smanjiti znakove stresa na licu.

@sarahsaleen

Face swelling has been one of the worst visible PCOS symptoms for me. I do this everyday in the shower with my cleanser. I showered after this so I used a cleansing oil. Even if im using a gua sha, or Microcurrent, I do this first. So quick once I got the hang of it. 💖💖 #facemassage #lymphaticdrainage #facelymphaticmassage #moonface #faceswelling #facemassagetutorial #facemassagetips #pcosproblems #pcossymptoms #hormonalimbalance #lymphaticdrainagemassage #faceslimming #facesculpting

♬ original sound – Sarah

Ako vas zanima kako početi s jogom za lice, dobre vijesti su da ne trebate nikakvu posebnu opremu. Stručnjaci preporučuju kratke svakodnevne vježbe koje možete uključiti u svoju rutinu njege lica, a na društvenim mrežama možete pronaći brojne vodiče. Profil @faceyogamethod na Instagramu nudi korisne videozapise s jednostavnim uputama za početnike, a u nastavku možete pronaći i neke izdvojene vježbe koje možete probati.

Tapkanje prstima po licu

Koristeći vrhove prstiju, lagano tapkajte po licu, krećući se od vrata prema čelu. Ova vježba potiče limfnu drenažu i smanjuje natečenost.

pinterest

Tehnika lavlje lice

Ova vježba pomaže tonirati mišiće oko očiju. Udahnite duboko i stisnite sve mišiće u tijelu, zatim izdahnite, isplazite jezik i raširite oči koliko god možete. Ponovite ovu vježbu tri puta za potpunu relaksaciju mišića lica.

pinterest

Vježba za obrve “sova”

Ova vježba smanjuje napetost oko očiju i podiže obrve. Postavite prste u oblik slova C na oči, tako da su kažiprsti iznad obrva, a palčevi ispod očiju. Lagano povucite obrve prema gore dok istovremeno pokušavate podići čelo, zadržite nekoliko sekundi, a zatim opustite. Ponovite pet puta.

@valeriiaveksler

6 face fitness mives for daily use #faceyoga #facemassagetips #facefitnesschallenge #facefitnessexercise

♬ Dance You Outta My Head – Cat Janice

Preporučuje se svakodnevno izdvojiti 20 minuta za jogu, i to u trajanju od šest tjedana, kako biste primijetili prve rezultate. Znanstveno istraživanje Sveučilišta Northwestern iz 2018. godine pokazala je da žene koje su prakticirale vježbe joge za lice tijekom 20 tjedana izgledaju do tri godine mlađe. Dosljednost je ključna, kao i kod svakog drugog oblika vježbanja.

pinterest

Ako tražite prirodan način za zatezanje kože i smanjenje bora, joga za lice je idealan izbor za vas. Bez skupocjenih tretmana i proizvoda, ova tehnika omogućuje da sami preuzmete kontrolu nad svojom beauty rutinom i vidite rezultate postignute u vlastitoj kupaonici. S obzirom na to da su brojne slavne osobe već pohvalile moć ove tehnike, nije čudo da sve više žena diljem svijeta usvaja ovu jednostavnu, ali učinkovitu praksu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: TikTok, Instagram, Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0