Kith i Giorgio Armani lansiraju svoju zajedničku kolekciju!

Posljednjih se dana na društvenim mrežama šuškalo o novoj modnoj suradnji za koju nismo znali da nam treba. Naime, američki brend Kith i slavni talijanski dizajner Giorgio Armani stvorili su kolekciju posvećenu odijelima, vidljivo je iz prvih vizuala predstavljenih sinoć video kampanjom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kith (@kith)

Kao glavno lice kampanje našao se redatelj Martin Scrosese, kojem ovo nije prva suradnja s Armanijem. Redatelj je dugogodišnji prijatelj kuće i režirao je kratki film “Made in Milan”, dokumentarac o životu dizajnera koji je prije gotovo pedeset godina osnovao jedno od najvećih modnih carstava na svijetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kith (@kith)

Prva je ovo modna suradnja u povijesti talijanske kuće, a ne čudi da se Armani odlučio na to da se radi o odijelima. Naime, dizajner je još osamdesetih godina revolucionirao modnu industriju predstavljanjem unconstructed jacket, odnosno sakoa koji nema formalne komponente, koji je lagan i prozračan. Armani je tad ukinuo podstavu koja je prije jaknama davala krutost, stvarajući fleksibilniju i fluidniju jaknu za veću lakoću kretanja

S druge strane, osnovan 2011. godine u New Yorku, Kith je lifestyle brend i progresivan concept store. Osnovao ga je kreativni direktor Ronnie Fieg, a u ponudi ima muške, ženske i dječje modne komade, modne dodatake i obuću, a karakterizira ga streetwear pristup i urbani način kreiranja.

Kith x Giorgio Armani

Uz video kampanju, iz brenda Kith su potvrdili da će kolekcija biti dostupna u pop-up dućanu u New Yorku, prije samog globalnog lansiranja. Još uvijek nisu poznati svi detalje, no jasno je da će se radi o tailoring komadima, a sve ćemo znati ovog četvrtka, 6. rujna nakon predstavljanja u New Yorku, nakon čega slijedi globalno lansiranje 13. rujna. Jedva čekamo otkriti sve komade!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Giorgio Armani

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0