Cartier Tank je kultni model sata, a ovo su njegove najljepše alternative

Sat Cartier Tank jedan je od onih kultnih komada koji je nadišao brojne modne trendove i tehnološke napretke, i kroz godine ostao simbol svevremenske elegancije i sofisticiranosti. Predstavljen je još 1917. godine i inspiriran je dizajnom tenkova iz Prvog svjetskog rata. Njegove čiste linije, pravokutno kućište i brojčanik s rimskim brojevima učinili su ga omiljenim među ikonama stila i slavnim osobama, od Jackie Kennedy pa do princeze Diane, dvije stylish dame koje su ga nosile gotovo svakodnevno.

@hoskelsa

Radi se o modelu sata koji predstavlja prvoklasnu izradu i luksuz, a time utjelovljuje i nenametljivu eleganciju. Njegov povijesni značaj i stalna popularnost potvrđuju status pravog urarskog remek-dijela. Profinjenih proporcija i minimalističke elegancije, inspiraciju crpi iz horizontalnog prikaza tenka, a čiste i geometrijske linije stvaraju savršenu ravnotežu između estetike i funkcionalnosti.

Pinterest

Izduženi rimski brojevi i oznake minuta te kazaljke izrađene od čelika pridonose takvoj svevremenskoj estetici, a prepoznatljiva krunica od safira dodaje mu izniman dašak luksuza. Uz to, njegova je silueta toliko klasična da savršeno pristaje i muškarcima i ženama, a ono što ga također čini ikoničnim komadom je činjenica da je još od svog debija ostao uglavnom nepromijenjen, što je najbolji dokaz trajne privlačnosti i promišljenosti prilikom osmišljavanja i kreiranja ovog sata.

@clairerose

Takav spoj nenametljive elegancije i besprijekorne izrade čini Tank poželjnim komadom za kolekcionare i brojne modne obožavatelje. Posebice posljednjih godina, nakon iznimne popularizacije quiet luxury i old money stila, jer je ovaj komad ultimativan prikaz takvog stila i uz još poneke komade poput primjerice torbe Hermès Birkin, balerinki francuske kuće Chanel, zapravo, definira takvu tihu, luksuznu estetiku.

Heaven Mayhem

Međutim, cijene ovog sata danas se kreću od četiri do vrtoglavih 128 tisuća eura za ona posebnija izdanja ako pogledate na službenoj stranici kuće. Ne čudi da su takvu siluetu reinterpretirali brojni drugi brendovi, a vodič satova nalik ovom kultnom komadu, donosimo u nastavku teksta!

Hermès Heure H

ZADIG & VOLTAIRE

POIRAY Ma Première

RALPH LAUREN STIRRUP

Hermès Heure H

LONGINES DOLCEVITA

HEAVEN MAYHEM

CASIO

TORY BURCH

VICTORIA HYDE

COACH

CASIO

CASIO

 

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Cartier, Net-a-Porter, Ralph Lauren, Longines, Heaven Mayhem, Zalando

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0