Dina Dončević 24.07.2024. Fashion

U Chanel butike stigli su novi komadi ususret sezoni jesen/zima 2024/2025

Prirodni magnetizam Camile Morrone naelektrizirao je kampanju predkolekcije za sezonu jesen/zima 2024/2025 koju je snimio Karim Sadli. “Biti dio Chanel obitelji oduvijek je bio san i moja težnja”, izjavila glumica. “Tijekom godina tako bliske suradnje s njima za revije i crveni tepih, prirodno smo razvili prekrasan dijalog i razumijevanje ‘Chanel esencije’ u mojoj verziji”.

Crno-bijele fotografije odišu elegancijom, sofisticiranošću i tajanstvenošću holivudskih glumica iz 40-ih godina prošlog stoljeća, što je razdoblje koje fascinira Morrone: “Gledala bih te filmove s potpunim strahopoštovanjem ženskih protagonista, poput Rite Hayworth u Gildi. Bilo je to takvo zavođenje, klasa, moć u odjeću koju su nosili. Izgledale su kao prave filmske zvijezde, nisu pokazivale previše kože, a su najzadovljivije što mogu biti. To je ono u čemu Francuskinje tako dobro uspijevaju”.

Uz pariški restoran kao kulisu, silueta je glamurozna i ultra-ženstvena. Dugačka baršunasta haljina, total outfit od kožnatih komada, svileni top od šifona i suknja s motivom mašne, sve se suptilno poigrava se izrezima i prozirnošću tkanine.

Tvid je korišten i u predkolekciji jesen/zima 2024/2025, ovog puta za prsluk s širokim izrezom, dok se kodovi kuće, predstavljeni kroz motiv kamelije, mašne, dekorativne gumbe, torbice s dugim lancima i biserima prebačenim preko ramena, ističu u odnosu na Belle Époque interijer. Fotografije kampanje odišu svečanim ambijentom u kojem duh Pariza “pleše” uz zlatno doba Hollywooda.

Kolekcija također istražuje kontrast između muškog i ženskog, ravnotežu dragu Gabrielle Chanel, koju posebno cijeni i Morrone. “Uvijek sam težila klasičnim siluetama s daškom suptilne ženstvenosti. Bilo da se radi o otkrivanju dekoltea ili naglašavanju struka. U sklopu toga, još uvijek volim osjećaj muževnog izgleda, težinu materijala i njegovu strukturu. Volim kontrast to dvoje”.

Kontrast je osnažen i sa studijskim fotografijama snimljenih na bijeloj pozadini na kojima dugački crni kaput od baršuna s cvjetnim motivom izdužuje figuru u pokretu, a suknja i kratka jakna kombinirani su sa čizmama do koljena od mekane kože.

“Mladenačka je, svježa, snažana i što je, najvažnije, effortless. Svi ovi lookovi mogu tako biti za dan i za večer. To je svestrana kolekcija koja može ići u smjeru u kojem je stilizirate.” Predkolekcija za sezonu jesen/zima 2024/25 dostupna je u buticima od 23. srpnja.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Chanel