Dina Dončević 19.07.2024. Beauty

Ako ne volite nositi makeup, Melem Lips & Cheeks je proizvod koji morate imati u kozmetičkoj torbici. Isprobala sam ga!

Iako radim posao kojem je uvjet da pratim posljednje aktualnosti iz svijeta mode, ljepote i lifestylea, oni koji rade sa mnom godinama ili me dugo poznaju, znaju da mi beauty i nije jača strana. Zbog toga što sam informirana, ne umišljam si da dublje razumijem išta vezano uz beauty proizvode – izuzev osnovne njege lica koja za mene funkcionira – a pogotovo bilo što “naprednije” vezano uz makeup. Iza toga stoji vrlo jednostavno objašnjenje koji glasi da se u suštini uopće ne volim šminkati. Iako to može biti neobično, s obzirom na to da brojnim ženama predstavlja umirujući ili zabavan ritual, pa čak i način da njihova kreativnost dođe do izražaja, meni je to jednostavno zamorno i tražim brza i jednostavna rješenja, kako bi što manje vremena provela pred ogledalom.

Tako sam najčešće tijekom dana makeup free, a u slučaju da idem na večeru, izlazak s prijateljicama ili event, moja makeup rutina je poprilično jednostavna i sastoji se od: tekućeg pudera, korektora (ako ga ne zaboravim nanijeti), gela za obrve, rumenila, highlightera, maskare, balzama za usne i malo ruža koji nanosim prstima. Ne garantiram pritom da ćete uopće primijetiti da imam išta od tih proizvoda na licu jer sam zagriženi minimalist i kad nosim makeup, a ni to da ih pravilno nanosim. Taj je look većinom rezerviran za večernje prilike, a ako idem na neki sastanak ili imam obavezu preko dana, najčešće ću samo staviti malo rumenila, korektora te eventualno koju kap tekuće podloge i balzama u boji na usne, da mi lice malo “živne”.

Melem Lips & Cheeks Lovely Dahlia je nježne, peachy nijanse

No, već mi se i ta četiri proizvoda čine kao “puno posla” pa moram priznati da me jako razveselilo lansiranje Melem Lips & Cheeks obojenog balzama koji se može koristiti na usnama i obrazima. Obožavam multipraktik proizvode, a ovaj kompaktan balzam je iznimno malen i praktičan i možete ga uvijek nositi na sobom. Nema potrebe da vam se u torbici nalaze ruž, rumenilo i četkica za rumenilo, već samo Melem tubica koja je jednostavna na korištenje.

Zbog kremaste teksture balzam se jako jednostavno nanosi, a zbog jake pigmentiranosti, već je samo jedan potez dovoljan da na usnama i obrazima ostane trag boje – bilo da se odlučite za nježniju, peachy nijansu “Lovely Dahlia” ili, pak, nešto odvažniju, hot pink varijantu “Vibrant Bougainvillea”.

Ovo je proizvod koji uvijek možete imati u torbici, pa ako se na kalendaru pojavi neki neplanirani sastanak ili dogovor, čak i ako nemate makeup na sebi, u trenu možete dati malo boje svojem licu. Verzija “Lovely Dahlia” posebno će dobro izgledati i na osunčan ten, a tijekom ljetnih večeri je možete koristiti i kao kremasto sjenilo za oči.

Zbog lagane, kremaste teksture, 2u1 balzam savršeno će se stopiti s kožom, a i dati joj dozu prirodnog sjaja, uz zavodljivu boju. Uz to, s obzirom na to da je ipak riječ o legendarnom Melemu, proizvod će i njegovati lice, zbog sastojaka kao što su karite maslac, ricinusovo ulje, pantenol i vitamin E. Obrazi će zbog toga imati lijepi glow, a usne će biti intenzivno njegovane i mekane.

S ružičastom varijantom “Vibrant Bougainvillea” možete kreirati nešto odvažniji look, ali je i minimalno nanijeti kako biste svojim obrazima i usnama dali svježu, prirodno ružičastu nijansu. Tekstura balzama je takva da je boja nadogradiva pa, primjerice, na poslu možete nositi samo jedan sloj balzama, a poslije 17 sati, pojačati intenzitet boje s još nekoliko poteza po licu.

Sve u svemu, ako poput mene želite u tren oka izgledati malo svježije i odmornije, a ne volite šminku ili vam je, jednostavno, trenutačno prevruće da imate “teži” makeup, kremasti balzami Melem Lips & Cheeks odlično su i praktično, on-the-go rješenje, koje vam je definitivno potrebno u kozmetičkoj torbici!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Vigor Klaić