Maja Blažević

5 knjiga koje Maja Blažević preporučuje za plažu

“So many books, so little time” – govori nam Maja Blažević, vlasnica lifestyle brenda Materia i velika zaljubljenica u kvalitetno štivo. Osim što je pokrenula book club koji okuplja žene da diskutiraju o novim izdanjima knjiga koje ona odabire. Kako se sama naziva, ona je istinski knjiški moljac i uvijek ima premalo vremena u danu za sve knjige koje želi pročitati (neke od njih voli čitati iznova).

Ova inspirativna dana najviše uživa u publicistici, autobiografiji, poslovnim i spiritualnim knjigama. Ono što joj je najbitnije je da sve što pročita da je na neki način nadahne, da joj otvori vidike i da potiče na pozitivne promjene. U konačnici, svako godišnje doba je savršeno za čitanje knjiga, no ljeto je posebno slatko, kaže. Stoga smo ju zamolili da izdvoji pet preporuka o tome što čitati ovo ljeto na plaži!

Eckhart Tolle: Moć sadašnjeg trenutka

Maye Musk: Žena s planom

U svojoj biografiji Maye Musk iznosi intimne detalje iz svog života, a također daje savjete za “život pun avanture, ljepote i uspjeha”. Za nekoga tko ju je poznavao samo po njezinom slavnom sinu, Elonu Musku, Mayeina priča nije samo inspirativna, već i vrlo iznenađujuća. Njezin je život uistinu bio pun avantura, ali i nedaća s kojima se uspješno suočavala i svladavala ih. Inspirativno žensko štivo!

Hal Elrod: Čudesno jutro

Ova knjiga je definitivno transformirala način na koji započinjem dan i uvela velike promjene u moj život. Autor Hal Elrod je sažeo najbolje prakse, razvijane stoljećima tijekom rasta ljudske svijesti, i istaknuo “najbolje od najboljeg” u dnevne jutarnje rituale. To su danas rituali koji su sastavni dio mog svakog dana.

Diane von Furstenberg: The Woman I Wanted To Be

Memoari o životu modne dizajnerice i jedne od najutjecajnijih žena naseg vremena Diane von Furstenberg. Knjiga prati njezin život od djetinjstva do izgradnje modnog carstva uz podizanje obitelji i osnaživanje žena. Uživala sam u svakoj stranici, i u tome kako na pitak način dijeli svoju filozofiju o starenju, stilu i unutarnjem samopouzdanju.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Privatna arhiva

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0