@mathilderavnc

Preporuke knjiga za plažu uz koje se možete opustiti

Knjige imaju moć povezivanja, inspiriranja i mijenjanja naših pogleda na svijet. Posebno su važne one koje se bave životima i iskustvima žena, pomažući nam razumjeti složenost ženskih emocija, izazova i pobjeda. Ljeto je idealno vrijeme za čitanje, posebno za one koji žele ponijeti knjigu na plažu i opustiti se uz priče koje potiču na razmišljanje i introspekciju. Donosimo vam nekoliko naslova koji nude nešto za svakoga, pružajući prijeko potreban bijeg od stvarnosti i potičući na promišljanje o vlastitim životima.

@anastaziadupee

Jedan od najpozitivnijih razloga za čitanje knjiga je bijeg u drugi svijet. Knjige nas odvode na razna mjesta, daleke otoke, druge države i egzotične destinacije. Dok čitamo, naša mašta se budi i možemo se privremeno izgubiti u intrigantnim pričama te se povezati s likovima. To nam omogućava da se opustimo od stvarnosti i svakodnevnih problema barem na neko vrijeme. Evo nekoliko knjiga koje mi čitamo na plaži ovog ljeta.

Marina Vujčić: Sigurna kuća

U središtu ove snažne priče je Lada Lončar, žena koja je završila u kaznionici zbog ubojstva svog supruga, uglednog sveučilišnog profesora. Kroz retrospektivu njezinog života, otkriva se kako je naizgled običan brak doveo do tragedije, pružajući dubok uvid u složenost obiteljskih odnosa i skrivenih patnji. Ova knjiga je poziv na osvješćivanje i upozorenje da nikada ne trebamo uzimati zdravo za gotovo ono što se događa iza zatvorenih vrata naših najbližih.

Nita Prose: Sobarica  

Teško je složiti popis knjiga za plažu bez barem jednog New York Times bestsellera. “Sobarica” je nezaboravna priča o neobičnoj junakinji Molly Gray koja pronađe tijelo ozloglašenog gosta Charlesa Blacka. Knjiga vodi u napetu potragu za istinom, nudeći uzbudljivu avanturu i nepredvidive obrte.

Freida McFadden: Kućna pomoćnica 

Ovaj sjajan triler prati Millie, djevojku koja dobiva posao u obitelji Nine Winchester kao kućna pomoćnica. Priča je puna neočekivanih zapleta koji lede krv u žilama, držeći vas prikovanim za stranice do samog kraja.

Lucy Score: Sve što nismo preboljeli 

Još jedan TikTok hit iz kategorije ljubića. “Sve što nismo preboljeli” prati Naomi Witt koja bježi od svog zaručnika i pronalazi novu avanturu u gradiću Knockemout. Uz vruće scene i romansu s Knoxom Morganom, ova knjiga će vas potpuno osvojiti.

Elena Armas: Ljubavna obmana u Španjolskoj

Ljeto ne može proći bez dobre enemies-to-lovers priče. Catalina Martín traži pratnju za sestrino vjenčanje, a sve se komplicira kada mora lažno predstaviti Aarona kao svog dečka. Ova knjiga nasmijat će vas, zabaviti i odvesti u čarobnu atmosferu Španjolske.

Laura Dave: Posljednje što mi je rekao 

Napet krimić koji se bavi pitanjima povjerenja i obitelji. Hannah traži svog nestalog muža Owena i zajedno s njegovom kćeri Bailey otkriva tajne koje mijenjaju njihov svijet. Ovaj roman je jedan od top preporuka knjiškog kluba Reese Witherspoon.

Willow Rose: Ne laži mi 

Dvanaestogodišnja Sophie Williams nestaje iz izviđačkog kampa, a tri mjeseca kasnije njezino tijelo je pronađeno. Bivša FBI-ova agentica Eva Rae Thomas upušta se u istragu, otkrivajući zamršene tajne koje će vas držati napetima do kraja.

Elle Cosimano: Ubojita Finlay Donovan 

Finlay Donovan, samohranoj majci i spisateljici krimića, sve krene nizbrdo kada je pogrešno shvaćena kao plaćeni ubojica. Urnebesno duhovit roman koji vas osvaja prvom rečenicom i drži vas prikovanim za stranice do samog kraja.

Delphine de Vigan: Djeca su kraljevi

Ovaj roman se bavi temom društvenih mreža i njihovim utjecajem na djecu. Fenomen koji polako ulazi u književnost, donosi dubok uvid u psihološke posljedice života online. Ovo je važan roman za razumijevanje stvarnosti koju često uzimamo zdravo za gotovo.

Liane Moriarty: Suprugova tajna 

Pismo koje nije trebalo biti pročitano otkriva strašnu tajnu koja bi mogla uništiti obitelj Cecilie. Ovaj roman donosi pažljivo iznijansiran portret ljubavi, strasti, istine i laži, te je odličan izbor za ljubitelje složenih obiteljskih drama.

Valérie Perrin: Svježa voda za cvijeće

Violette Toussaint čuvarica je groblja u Burgundiji. Njezina svakodnevica se mijenja dolaskom detektiva Juliena Seula. Priča o tajnoj ljubavi i prijateljstvu ispisana je poetičnim jezikom, donoseći odu životu i malim stvarima koje ga čine vrijednim.

Susanne Abel: Greta 

Tom Monderath, voditelj vijesti, počinje brinuti o svojoj majci Greti koja pokazuje znakove demencije. Otkrivajući majčinu prošlost, Tom rekreira sliku žene koja je mnogo složenija od one koju je poznavao. Ovo je dirljiva priča o majci i sinu te potrazi za istinom.

Colleen Hoover: It Ends With Us 

Lily nije imala lagan život, ali naporno je radila za ono što želi. Kada se zaljubi u neurokirurga Rylea Kincaida, njezin život se čini savršenim. No, prošlost i stari ljubavnik Atlas vraćaju se u njezin život, prijeteći svemu što je izgradila. Ova knjiga je srcedrapajuća priča o ljubavi koja dolazi uz visoku cijenu.

Ljeto je vrijeme za opuštanje i bijeg od svakodnevice. Knjige koje smo izdvojili nude raznolike priče koje će vas zaintrigirati, zabaviti i potaknuti na razmišljanje. Uzmite svoju omiljenu knjigu, pronađite udobno mjesto na plaži i uživajte u čitanju dok sunce polako zalazi na horizontu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Znanje, Knjižara Ljevak, Mozaik, Hoću knjigu

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0