Virginie Viard odlazi iz kuće Chanel

Virginie Viard odlazi s mjesta kreativne direktorice francuske kuće Chanel, čime je najpoznatije radno mjesto u modnoj industriji trenutačno otvoreno. Sinoć je Business of Fashion potvrdio odlazak dizajnerice, a pariška je kuća objavila kratku izjavu u kojoj zahvaljuje Viard uz obećanje da će “nova kreativna organizacija biti uskoro objavljena”.

Virginie Viard s modelima (@odieuxboby)

Dizajnerica je u kući Chanel provela 30 godina. U svojim modnim počecima kao pripravnica, Viard je kasnije postala jedna od najbližih suradnica svog prethodnika, legenadarnog kreatora Karla Lagerfelda. Dospjela je do pozicije direktorice dizajnerskog studija, prije nego što je proglašena kreativnom direktoricom 2019. godine nedugo nakon Lagerfeldove smrti.

Chanel kolekcija jesen/zima 2023/2024

Njezin je petogodišnji kreativni rad u kući izazvao mnoge modne kritičare koji su očekivali više, no nesumnjivo je da je njezin rad odjeknuo među klijentima ove eminentne kuće. Prije svega nekoliko tjedana, kuća je objavila da su prihodi iznimno porasli u odnosu na prošlu godinu, a zasluge idu upravo njoj. Chanel je i dalje u privatnom vlasništvu obitelji Wertheimer i prema nagađanjima, kao i uspjesima, tako će i ostati.

Chanel Metiers d’art 2023/2024

Ova je vijest dočekala modni svijet uoči Tjedna visoke mode u Parizu, na kojem će svoju reviju održati i Chanel. Prema navodima, revija će se održati prema planu i bit će to posljednja kolekcija Viard za Chanel.

Virginie Viard s ambasadorima brenda Chanel

Iznenađujuća najava ovog odlaska, naravno postavlja pitanje tko će je zamijeniti – ako je suditi po društvenim mrežama, ovaj najpoželjniji posao u modi dočekat će Pierpaola Picciolija, čiji je iznenađujuć odlazak iz talijanske kuće Valentino također razdrmao modnu industriju. Možda odlazak Viard potvrđuje da je Picciolija očekuje još nešto više. To ćemo uskoro saznati.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Chanel

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0