
Novo na meniju u splitskom “Perivoju”
U centru Splita nalazi se prekrasan restoran pod nazivom ”Perivoj”. Za Splićane to nije samo restoran, već obiteljska kuća secesijskog graditelja Kamila Tončića koja godinama nije bila obnavljana. Perivoj je od samog otvorenja postao omiljeno mjesto okupljanja svih Splićana, a tome zasigurno pridonose jela chefa Marka Gajskog, kao i bogata ponuda slastica pastry chefa Tee Mamut, čija je ponuda slastica objedinjena pod domišljatim imenom “O’š kolač”.
Posjetili smo Marka i Teu koji su za nas pripremili novosti na svojem
jesensko/zimskom jelovniku. Fantastična nova jela chefa Marka pravo su
gastro čudo. Od inovativnih ribljih jela do mesnih čarolija, Marko
kreira ukusne, skladne cjeline od kojih vam donosimo samo neke. Na prvi
pogled nespojiva buća, chili i nježne kozice ili pak hobotnica uz
kremu od crnog češnjaka s marmeladom od rajčica i slanutkom ,odlična su
riblja jela koja ne smijete zaobići kada dođete u Perivoj.
I u mesna
jela Marko unosi pregršt kreativnosti pa vam tako savjetujemo da
svakako probate tatarski biftek s hollandaise umakom, touile
parmezanom i tapenadom od sušenih rajčica, inćuna, mladog luka i
kapara.
Tea nam je pripremila prekrasnu božićnu priču kroz kolače koja će vas već na prvi pogled natjerati da posjetite Perivoj. Naš izbor za ovu nedjelju su božićna kripna torta, mini orahnjača te božićni munchmallow.
Kavana & Restoran Perivoj možete naći na adresi Salvićeva 44.
[button color=”grey” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.facebook.com/Perivoj-1384244825226999/?fref=ts”]Facebook Perivoj[/button]
[button color=”grey” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.facebook.com/teamamutofficial/?fref=ts”]Facebook Tea Mamut[/button]
Foto: Božidar Banov