MagMe Bites by Monika: Tjestenina sa škampima na crveno
Ako doma imate onu najdražu vam mušku osobu koja se stalno žali da od ribe nitko nikad nije ostao sit, pa još te kosti za koje mu treba povećalo, i onda još pola sata nakon ručka gunđa da je gladan, ovo je idealan recept za koji će čak i On tražiti tanjur više.
Sastojci:
450g tijesta
500g pasirane rajčice
500g repova škampa
100ml bijelog vina
1 luk
1 režanj češnjaka
sol
papar
2 žličice šećera
Aioli začin (Harissa Spice Store)
maslinovo ulje
peršin
Priprema
Očistite škampe i odvojite im repove. Na prethodno zagrijanoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodajte repove škampa i dinstajte dok ne dobiju boju. Podliti bijelim vinom. Nakon što vino ishlapi, po potrebi podliti vodom. Dinstati još par minuta pa preseliti repove škampa na tanjur. U međuvremenu u kipućoj posoljenoj vodi u loncu skuhajte tijesto po uputama na pakiranju. U istoj tavi gdje ste dinstali repove škampa, prodinstajte luk i protisnuti češnjak na maslinovom ulju. Po potrebi podliti vodom. Kad je luk postaklio dodajte pasiranu rajčicu, 2 žličice šećera, sol, papar, peršin i Aioli začin (Harissa Spice Store). Kada je umak gotov, vratite u tavu repove škampa i kuhajte još par minuta.
Poslužite uz salatu i čašu bijelog vina. Dobar tek!