5 ukusnih načina kako napraviti avokado tost

S obzirom na to da je najbitniji obrok u danu, doručak je važno kvalitetno pripremiti. Unos vlakana, proteina i vitamina u jutarnjim satima ključno je da biste se čitav dan osjećali dobro i da bi imali energije tijekom dana. Avokado tost postao je senzacija na društvenim mrežama, a moramo priznati da se redovito nalazi na našem meniju za doručak.

Bitan je u prehrani jer u sebi sadrži mnogo bjelančevina i vitamina. Naziva se još i “čuvarom srca” jer smanjuje kolesterol u krvi te doprinosi zdravlju krvožilnog sustava. Osim što je dobar za srce, u sebi sadrži i vitamin E koji služi za obnovu stanica i kože, te pomlađuje kožu i čini kosu zdravijom.

Avokado tost možete pripremiti na nekoliko različitih načina, a mi smo u nastavku izdvojili pet kratkih recepta koje je složio food blogger Mike Martin (@sweatspace) koji su puni bjelančevina.

Avokado tost s burrata sirom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Martin (@sweatspace)

Sastojci potrebni za ovaj recept: avokado, kruh, burrata sir, maslinovo ulje, limun i začini.

Prije nego krenete sa pripremom ovog doručka, burrata sir ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi. Nakon što ste to napravili, tostirajte kruh na tavici s maslinovim uljem dvije do tri minute sa svake strane. Nakon toga stavite na tu istu tavicu odrezani avokado da se i on ispeče na ulju isto dvije do tri minute. Narežite avokado na kriške te ga stavite na kruh. Stavite burratu na avokado i začinite sa sokom i koricom od limuna i začinima po želji.

Avokado tost s umakom od rajčice i češnjaka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Martin (@sweatspace)

Sastojci potrebni za ovaj recept: cherry rajčice, češnjak, maslinovo ulje, pesto, avokado i začini.

Prvi korak u pripremi ovog doručka je napraviti umak od rajčice i češnjaka. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a dok se pećnica grije, na lim za pečenje stavite posložite cherry rajčice, i dva  češnja češnjaka. Zatim ih prelijte s maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 30 minuta. Nakon što je ovaj umak gotov, kruh ispecite na tavici nekoliko minuta te na njega onda dodajte pesto. Na pesto stavite nasjeckani avokado i sa žlicom stavite umak od rajčice i češnjaka. Po želji dodajte začine.

Avokado tost s čili uljem i pečenim jajem

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Martin (@sweatspace)

Sastojci potrebni za ovaj recept: bijeli luk, češnjak, papar, dva lista lovora, dva štapića cimeta, biljno ulje, čili začin, jaje, avokado.

Za početak je potrebno napraviti ulje od čilija. U lončić stavite nasjeckani luk i češnjak, zatim dodajte papra (svježe mrvljen), dva lista lovora, dva štapića cimeta i dvije šalice ulja. To stavite da se peče otprilike 30-ak minuta, zatim maknite s vatre i u to dodajte jednu šalicu čili začina. Nakon što je ulje gotovo, na ulju ispecite jaje (na oko) te tostirajte kruh. Na kruh dodajte nasjeckani avokado i pečeno jaje te sa žličicom na to dodajte ulje od čilija.

Tost s kremastim avokadom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Martin (@sweatspace)

Sastojci potrebni za ovaj recept: jogurt, dva avokada, tri češnja češnjaka, korijander, jalapeño, limeta, kajenski papar, sol.

Za kremasti avokado, potrebno je smiksati tri češnja češnjaka, jedan jalapeño bez sjemenki, dva avokada, jedan jogurt, žličica kajenskog papra i malo soli. Miksajte otprilike minutu dok ne postane kremasto. Tostirajte kruh s maslinovim uljem, zatim dodajte kremasti avokado i po želji možete dodati još jedan nasjeckani, začinite sokom od limete i soli.

Avokado tost s kiselim krastavcima i humusom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Martin (@sweatspace)

Sastojci potrebni za ovaj recept: maslinovo ulje, humus, svježi krastavci, avokado, rajčica, sol, kopar, pahuljice crvene paprike.

Za kraj smo ostavili i najjednostavniji recept koji je gotov u samo nekoliko koraka. Na maslinovom ulju tostirajte kruh zatim namažite humus na kruh te dodajte nasjeckan svježi krastavac. Zatim dodajte nasjeckan avokado i rajčicu te začinite sa soli, koprom i pahuljicama crvene paprike. Dobar tek!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0