5 NAMIRNICA KOJE POMLAĐUJU

Iako koristimo sve više kozmetičkih pripravaka koji održavaju kožu hidratiziranom i pomažu protiv starenja, svakako je potrebno pripaziti i na namirnice koje konzumiramo. Neke namirnice imaju anti-ageing djelovanje, a mi vam donosimo pet glavnih izvora mladolikog izgleda.

  1. MALINE

Ovo sočno voće prepuno je zdravih kiselina, antioksidansa koji štite kožu od bora te kolagena koji utječe na oštećenja na koži nastala od jakog sunca. Maline će biti odličan dodatak doručku, jogurtu ili žitaricama.

  1. KELJ

Promjene na koži u obliku crvenila ili akni obično su znak da trebamo promijeniti prehranu. Hrana obilna vlaknima kao što je kelj sadrži probiotike koji obiluju dobrim bakterijama. Kelj će se najbolje uklopiti kao prilog za ručak uz piletinu ili ribu.

kelj

  1. ŠPAROGE I ŠPINAT

Šparoge i špinat prepuni su vlakana koja će djelovati dobro na vaš organizam, ali i kožu. Obje namirnice prepune su mineralima i viatminima te imaju veliku nutritivnu vrijednost.šparoge

  1. ORASI

Orasi sadrže omega-3 masne kiseline. Jedna šaka pruža vam oko 91 posto dnevne potrebe omega-3 esencijalnih masnih kiselina. Čuvaju zdravlje kostiju, pomažu regulirati težinu i potiču imunitet.

orasi

  1. AVOKADO

Avokado je voće koje danas stručnjaci drže jednim od najnutritivnijih u prirodi. Legende Maja kažu kako je avokado davao magične i mistične moći njihovim princezama. Savjetujemo pripremu kremastih juha od avokada, a može biti odličan za hidratizaciju kože, liječi opekline od sunca te smanjuje bore.avokado

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0