5 najvažnijih anti-age proizvoda za korištenje u dvadesetima

U dvadesetim godinama, proces obnavljanja kože pada za čak 28%, a kreće i smanjivanje proizvodnje kolagena u koži. Upravo iz tog razloga njega kože u dvadesetim godinama može promijeniti način na koji ćemo dalje kroz život tretirati kožu.

Postoji nekoliko stvari koje možemo napraviti u dvadesetim godinama kako bi spriječili sitne crte i bore, odnosno kvalitetna njega je najbolja prevencija.

Donosimo pregled proizvoda koji su poželjni za korištenje u dvadesetim godinama kako bismo usporili starenje kože u tridesetima.

Krema za sunčanje

Utjecaj sunca na kožu lica počne se primjećivati u tridesetima, stoga ne razmišljamo uvijek o SPF-u prije tog. Važno je preduhitriti starenje kože zbog utjecaja sunčevih zraka i svakodnevno koristiti kremu sa zaštitnim faktorom.

Drunk Elephant, SPF 30 ($34)

Serum s vitaminom C

Izvrstan uvod u anti-ageing je dan započeti s vitamin C serumom. Radi se o snažnom antioksidansu koji hrani i posvjetljuje kožu dajući joj poseban sjaj.

H2O Plus Waterbright Illuminating Serum ($56)
Sunday Riley C.E.O. Rapid Flash Brightening Serum ($85)

Peptidi

Peptidi su proteini sastavljeni od dugačkih ili kratkih lanaca aminokiselina koje su građevinski materijal proteina. Većina peptida funkcionira kao agensi koji na sebe vežu vlagu i pomažu u regeneraciji kože.

Derma E Advanced Peptides & Collagen Moisturizer ($21)
Charlotte Tilbury Magic Eye Rescue Rejuvenates ($60)

Eksfolijanti

Kako bismo odgodili opadanje procesa obnavljanja kože važno je koristiti piling. Piling je bitan kako bi koža ostala svježa i sjajna, peel jastučići koje možete koristiti kod kuće izvrsni su u ovom procesu. Nekoliko poteza ovim jastučićima čini kožu sjajnom i glatkom zahvaljujući sedam različitih vrsta kemijskih pilinga.

Onaj od Dermadoctora sadrži i vitamin C u kakadu ekstraktu koji pomaže u posvjetljivanju kože ali i kao izvrstan antioksidans.

 

Dermadoctor Kakadu C  ($78)
Dr. Dennis Gross Skincare ($88)

Noćna krema

Kako se u tinejdžerskim godinama uglavnom fokusiramo na isušivanje kože zbog akni i prištića, često u dvadesetima zaboravljamo na hidrataciju. U dvadesetima koža postaje suha te je važno koristiti hidratantnu noćnu kremu.

Fresh Creme Ancienne ($290)
CeraVe Skin Renewing Night Cream ($17)