najbolje aplikacije za uređivanje fotografija

5 najboljih aplikacija za uređivanje fotografija

Kvalitetna fotografija ne ovisi samo o modelu, kutu fotografiranja i sadržaju. Na ukupan dojam fotografije u konačnici najviše utječe kako je ona uređena – boje, filteri, sjene, dodaci,… Pametni telefon je postao iznimno napredan alat koji može amatera pretvoriti u profesionalnog fotografa. Uz tisuće aplikacija za uređivanje fotografija, na kraju završimo na osnovnim filterima koji se nude u Instagram aplikaciji ili, pak, na nekom zanimljivom Snapchat efektu, a mogućnosti za uređivanje fotografija su neograničene.

Želite li urediti lice, izbijeliti zube, maknuti s fotografije osobu ili predmet ili vam je jednostavna važna atmosfera na fotografiji koju pojačavate bojama? Uzevši u obzir najpopularnije aplikacije u Google Play i App Storeu, te mnogobrojne top liste, izabrali smo pet najboljih aplikacija za uređivanje fotografija.

Snapseed

Najbolja za: uređivanje fotografija kroz boje, ekspoziciju, filtere, okvire

Cijena: Free

snapseed aplikacija

Jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija, na samom vrhu gotovo svih lista. Radi se o aplikaciji koja je jednostavna za korištenje, a nudi širok izbor alata. Pregledan izbornik olakšava korištenje čak i početnicima. U alatima sadrži postavke za kontrast, izraženost boje, svjetlost, sjene, toplinu, a uz healing tool moguće je i micati objekte sa slike. Alati za portret pomažu u zaglađivanju kože i kod svjetlećih očiju. Kroz razne filtere moguće je dodatno osnažiti fotografiju ili stvoriti određenu atmosferu.

snapseed apliakcija za uređivanje

VSCO

Najbolja za: editiranje s atmosferom, filmske filtere

Cijena: Free, uz naknadu od 19,99 američkih dolara godišnje moguće je aktivirati dodatne filtere i alate

VSCO je često nazivan najboljom aplikacijom za filtere upravo zbog široke palete boja i tonova. Vintage ili filmski feeling jako je lako postići kroz VSCO, a većina filtera ima mekan, suptilan ton. Odlično je što se jačina svakog filtera može dodatno prilagoditi, a aplikacija zadrži i alate za uređivanje.

vsco

TouchRetouch

Najbolja za: uklanjanje nepotrebnih smetnji i objekata s fotografija

Cijena: 1,99 američkih dolara

Mnoge aplikacije u sebi sadrže mogućnost micanja objekata, ali ova je fokusirana isključivo na to i samim time jako dobra u tome. Jednostavno s prstom označimo objekt koji želimo isključiti i aplikacija sama stvara sliku na temelju piksela koji okružuju objekt. Idealna je za micanje nepoželjnih ljudi, uređivanje lica, ali i dotjeravanje prostora kojeg fotografiramo.

Adobe Lightroom CC

Najbolja za: precizno sređivanje fotografije, svjetlost, ekspozicija, napredni alati za uređivanje

Cijena: Free, dodatne opcije se naplaćuju

Osim osnovnog seta alata za ekspoziciju, kontrast, sjene i boju, ova odlična aplikacija može i napredno uređivati fotografije. Opcije Curves, Color Mix i Split Tone pomažu u mijenjanju oblika, boja ili tonova kako bi fotografije poprimile potpuno drugačiju notu.

Photoshop Express

Najbolja za: uređivanje lica na fotografijama i izradu kolaža

Cijena: Free

Photoshop je sinonim za profesionalno uređivanje fotografija. Iako je mobilna aplikacija nešto slabija od desktop verzije, ima dovoljno opcija za kompletno sređivanje fotografija. Odlična aplikacija za sitne korekcije na licu poput micanja akni, izbjeljivanja zubi i smanjivanje bljeska u očima. Uz uređivanje fotografija, odlično će poslužiti i za slaganje kolaža.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0