3 online dućana u kojima možete pronaći vintage dizajnerske torbice

Po drugi puta ove godine, prije nešto manje od dva tjedna, francuska modna kuća Chanel najavila je kako diže cijene svojih torbica. Potez je to kojim žele smanjiti utjecaj pada prodaje uzrokovane koronavirusom na cjelokupnu zaradu, a već u svibnju 2020. godine cijena klasičnog modela 2.55 narasla je za 17 posto te danas prosječna cijena te torbice iznosi 5800 američkih dolara. Kada je predstavljena, 1955. godine, torbica je stajala 220 dolara, da bi njezina cijena prije 15 godina prešla iznos od tisuću.

Porast cijena klasika kao što je taj, ili, pak, vječni Kelly model luksuzne francuske kuće Hermès – čija je cijena u posljednjih 57 godina otkako je predstavljena svake godine rasla 7 posto, opravdan je time što je riječ o vrhunskim, svevremenskim komadima koji se prenose s koljena na koljeno te se, između ostalog, smatraju i dobrom investicijom – baš zato što im cijena raste, šanse su da ih kroz nekoliko godina možete prodati i na njima i zaraditi.

Nije tajna da resale tržište, pogotovo kad su u pitanju vintage dizajnerske torbice, posljednjih nekoliko godina buja, a s porastom cijena u dućanima, sve se više ljubitelja luksuza okreće kupnji putem online shopova s vintage draguljima. Predviđa se da će tržište luksuzne robe ove godine pretrpjeti pad prodaje od 23 posto, što u prijevodu znači više od 257 milijarde američkih dolara (da, dobro ste pročitali), ali isto ne vrijedi za resale tržište. Osim što će osvojiti brojne nove fanove koji će se vintage komadima okrenuti zbog uštede, ono što daje enormnu prednost ovakvoj kupovini je i činjenica da je ona i sustainable.

Po nekim istraživanjima provedenima u Sjedinjenim Američkim Državama, tržište već nošene odjeće i modnih dodataka će u idućih 10 godina utrostručiti svoju vrijednost, odnosno umjesto potrošnje od 28 milijarde dolara koja je zabilježena prošle godine, očekuje se da će ta brojka 2029. iznositi čak 80 milijardi. Globalna kriza koja je ove godine pogodila svijet, natjerala je mnoge brendove da se okrenu online prodaji, a među njima i one kroji trguju vintage torbicama.

Zgodne ulove možete pronaći na stranicama Farfetch, 1stDibs, TheRealReal i Vestiaire Collective, ali mi vam otkrivamo tri online shopa na kojima možete pronaći vintage dizajnerske torbicama, koji nisu toliko razvikani, a u čijoj se ponudi nalaze fantastični Fendi, Prada, Chanel, Dior i Hermès modeli.

What Goes Around Comes Around

Možda najpopularniji online dućan s našeg popisa krije jednu od najbogatijih i najluksuznijih ponuda. U njihovom butiku se redovito “oprema” Kylie Jenner, kao i manekenka Elsa Hosk, koja posjeduje zavidnu kolekciju Chanel Flap modela. U ponudi njujorškog brenda koji dostavlja u Hrvatsku, mogu se naći rariteti, što ih izdvaja od drugih, ali i ultrapopularni Louis Vuitton Speedy model. Osim toga, imaju i akciju povodom Black Fridaya te će se na popustu do 50 posto pronaći i vintage Louis Vuitton, Prada, Chanel i Gucci modeli.

RESEE

Ako još uvijek patite za erom dizajnerice Phoebe Philo u Celinu, ova pariška adresa prava je destinacija za vas. U njihovoj ponudi možete pronaći “Old Celine” modele koji još, doduše, ne pripadaju u vintage kategoriju, ali i raritete francuske kuće Hermès poput slavnih Birkinica u nevjerojatno dobro očuvanom stanju zbog kojih vam vilica može pasti do poda. A što kažete na Yves Saint Laurent klasik iz osamdesetih ili, pak, kožnati Gucci ruksak s ručkom od bambusa? Sve ovo, ali i još više atraktivnih modela, nalazi se u ponudi ovog vintage online shopa.

Open for Vintage

Vintage torbe premium brendova u odličnom stanju nalaze se i u ponudi ovog online dućana. Surađuju s nezavisnim malim buticima kod kojih nalaze odlične Gucci, Fendi, Yves Saint Laurent i Chanel torbice, i to nešto posebnije modele. Od svevremenskih klasika pa sve do fashion forward torbi i modela koje brojni kolekcionari žele u svojoj kolekciji, u ovom sustainable luksuznom shopping raju može se pronaći svega.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0