11 savjeta za dostizanje ciljeva i bolje korištenje uma

Um je predivna stvar, a svjesno upravljanje vlastitim umom može biti jedna od najvećih moći koje ćemo savladati u životu. Puno puta sam čula da je “sve to u glavi”, samo treba “prebaciti sklopku” i sve će biti super. Vladat ću sobom.

U nekim situacijama to uspijemo, nekad smo manje uspješni ali dobro je za znati što je to što nas okida na pozitivnu ili negativnu stranu, tako se razvijamo i mijenjamo.

Na predavanju Talent Laba u Vancouveru, skupili su se neki od najvećih lidera u industriji biznisa te donosimo njihove izjave (ili motivacijske poruke) za bolje pokretanje mozga.

SAMOPOUZDANJE NE ZNAČI NEDOSTATAK STRAHA, BRIGE I SUMNJE.

Joe Granato kaže kako nismo osnaženi samopouzdanjem, već nam samopouzdanje omogućuje guranje kroz strah i ostale stvari koje nas plaše.

SLUŠAJTE ONU MALU STVAR U VAŠOJ GLAVI KOJA KAŽE KAD JE VAŽNO.

Granato je i kroz ovu izjavu pokazao kako je ponekad jako važno slušati svoje unutarnje ja. Čak i kad cijeli svijet govori protiv neke ideje, ako naš mozak kaže da je važno, slušajmo ga.

BIRAJTE LJUBAV A NE STRAH.

Stephanie Jhala kaže kako biranjem ljubavi strah šaljemo daleko. Biranjem ljubavi odabiremo činiti pogreške, uzimati pauze, učiti i rasti.

BUDŽET ZA OSOBNI RAST.

Stephanie Jhala je u svom govoru spomenula i kako je važno odvajati budžet za osobni rast. Kao što znamo točno koliko godišnje potrošimo na automobil, bilo bi dobro da imamo određen iznos za seminare, edukacije ili tečajeve koje želimo.

KAKO BI DOSTIGAO SVOJE CILJEVE, MORA NEŠTO U NJIMA BITI ZA TEBE.

Važno je postaviti svoje ciljeve na pozitivan način, no uvijek je važno i razmišljati o tome koliko je neki cilj koristan ili ekološki za mene. Ako ja ne vidim svoj rast u tome, velike su šanse da će mi motivacija za izvršenje biti manja.

TREBA PLATITI KAKO BI SE NAUČILO.

Uvijek će postojati period u karijeri kada je jako važno uzeti u obzir što dajemo kako bismo nešto dobili, platiti kako bismo naučili. Karen Kwan kaže kako će novac i titula doći, odvajanje vremena ili davanje više nego što treba ponekad su put do uspjeha.

DAJ VIŠE NEGO ŠTO TE PLAĆAJU.

Postoji samoispunjavajuće proročanstvo, privlačiš bolje prilike jer si spreman dati više nego što treba. Kad u to vjeruješ onda te ne brine često što te plaćaju manje nego što trebaju.

IZABERI BITI ZNATIŽELJAN PRIJE NEGO U PRAVU.

Ne možeš biti i znatiželjan i u pravu cijelo vrijeme, a umjesto da se stalno dokazuješ kreni graditi odnose s ljudima kroz znatiželju. Kada shvatiš koliko nisi u pravu i koliko različitih pogleda na jednu temu možeš dobiti, tada rasteš.

SVAKO JUTRO SE ZAPITAJ: “NA ŠTO ĆU DANAS OBRATITI POZORNOST?”

Nikada u povijesti nije bilo ovoliko teško pronaći fokus. Naš um misli preko 90000 misli svaki dan, često su te misli jednake onima koje smo imali jučer, no preplavljenost različitim informacijama veća je nego ikad. Kada odlučimo fokusirati misli na pozitivno onda nam je nekako i život pozitivniji, kao i obrnuto. Mi smo gospodari svojih misli.

AKO ŽELIŠ BITI NAJBOLJI, UČI!

Kao što je kod sportaša jako važan trening, tako je isto i u poslu. Kako bih postala govornik koji može pričati brz treme, zastajkivanja i poštapalica, trebala sam prvo godinama pričati minimalno 8 sati na dan. Vježbom do savršenstva i u biznisu!

ZAPOČNITE DAN MENTALNIM CHECH-INOM!

Chrissy Abraham kaže kako bismo svako jutro trebali trenirati svoj um na sljedeći način:

  1. Stani.
  2. Duboko udahni.
  3. Promatraj svoje tijelo i zapitaj se što danas mogu napraviti za njega da se osjeća bolje
  4. Nastavi sa svojim danom. Razmisli o tri riječi kojima ćeš obilježiti dan. (to mogu biti ljubav, strpljenje, zahvalnost, zabava, odmor,… pozitivan rječnik!)

Osim svega navedenog, važno je da svatko od nas shvati da sami krojimo svoj uspjeh. Fokusom na pozitivno, zahvalnošću na sitnicama i građenjem odnosa s ljudima činimo sebe boljim ljudima a svijet kvalitetnijim mjestom za život!

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0