Blogging odavno nije samo hobi već i dobar početak uspješne karijere. Danas poznate fashion blogerice zarađuju odlično, ali nije sve samo u zaradi. Blogeri su postali bitan dio modnog svijeta, hodajuća reklama poznatih brendova, diktiraju trendove, sjede u prvim redovima na modnim revijama, a neki od njih izdali su i vlastite linije odjeće i obuće sa svojim imenom.

Magazin Fashionista objavio je listu najutjecajnijih blogerica u 2016., a neki od kriterija kod odabira su broj pratitelja na Instagramu, Facebooku, Youtubeu i Pinterestu, zatim podatak imaju li svoj brend, broj pretraživanja na Googleu, te „IT faktor“, odnosno koliko je netko povezan s najpoznatijim imenima fashion industije.

Donosimo vam top 10 najutjecajnijih blogerica. Klikom na naziv dođite do sadržaja bloga.

  1. Chiara Ferragni, THE BLONDE SALAD

Steal The Blonde Salad style

Chiara Ferragni proglašena je najutjecajnijom modnom blogericom drugu godinu za redom. Takav podatak ne iznenađuje s obzirom na to da broji preko 5,6 milijuna pratitelja na Instagramu, 1,2 milijuna na Facebooku i održava blog koji se čita diljem svijeta. Samo u 2015. godini zarada od vlastitog brenda Chiara Ferragni Collection prešla je 10 milijuna dolara, a u ovoj godini planira otvoriti i vlastiti online dućan, te poslovnicu u Milanu. Zaštitno je lice Pantenea i europskog Amazon Fashion brenda.

chiara

  1. Aimee Song, SONG OF STYLE

Ova mlada dizajnerica interijera jedna je od prvih modnih blogerica koje su stigle do statusa celebritya. Aimee na Instagramu prati preko 3,4 milijuna ljudi, a visoku popularnost uživa i na Pinterestu i Youtubeu.

01-Aimee

  1. Kristina Bazan, KAYTURE

Na jesen prošle godine Bazan je postala brend ambasadorica L’Oreala i time dokazala svoj utjecaj u modnom svijetu. Kristina ima preko 2 milijuna subscribera na Facebooku i preko 2,3 milijuna na Instagramu. Ova mlada švicarska manekenka miljenica je brendova kao što su Dior, Blamain, Louis Vuitton i Valentino.

kristina-bazan-kayture-jeans

  1. Julia Engel, GAL MEETS GLAM

Iako je blog pokrenula prije 5 godina, tek krajem 2013. počinje njena svjetska popularnost. Iako ima manje od milijun pratitelja na Instagramu, njen predivan ženstveni stil fascinira i na Pinterestu te njenom blogu.

  1. Wendy Nguyen, WENDY’S LOOKBOOK

Ova blogerica ima najpopularniji Youtube kanal od svih navedenih sa preko 650 tisuća subscribera. Wendy Nguyen  na svom blogu zaobilazi putovanja i interijere te se fokusira isključivo na odjevne kombinacije i modu. Njen video „25 Ways to Tie a Scarf“ pogledalo je preko 35 milijuna ljudi.

  1. Julie Sariñana, SINCERELY JULES

Julie Sariñana rano je krenula u blogganje, već 2009. godine. Danas na Instagramu ima preko 3,4 milijuna pratitelja, a nije zanemariva ni njena popularnost na Pinterestu. Zahvaljujući svom stilu koji je postao inspiracija mnogima, izdala je vlastitu liniju majica sa zanimljviim porukama.

jules

  1. Blair Eadie, ATLANTIC-PACIFIC

Iako radi kao menadžerica u Tory Burchu u New Yorku, i dalje na svojoj stranici inspirira stotine tisuća čitatelja i pratitelja svojim stilom.

  1. Chriselle Lim, THE CHRISELLE FACTOR

Lim je najpoznatija po svojoj suradnji sa slavnim modnim kućama poput Estée Lauder, Bvlgari i Viktor&Rolf te po svom Youtube kanalu sa preko pola milijuna subscribera. Na svom blogu pretežno se bavi modom, dizajnom interijera i kozmetikom.

  1. Gala Gonzales, AMLUL BY GALA GONZALES

Ova 29-godišnja Španjolka zaista je svestrana- radi kao model, blogerica i DJ, a već je izbacila i svoju liniju odjeće. Zahvaljujući velikom broju pratitelja na Instagramu i Twitteru našla se u kampanjama Manga, H&M-a i Loewea,

  1. Nicole Warne, GARY PEPPER GIRL

Prije 5 godina, stranica Gary Pepper Girl postala je pravi modni blog, okrećući leđa dosadašnjem poslu prodaje vintage kripca. Mlada Australka koja stoji iza te stranice time je dospjela na naslovnice raznih magazina od kojih su najzapaženiji Lucky, Elle Australia i Nylon, te ostvarila suradnju sa prestižnim brendovima kao što su Chanel, Valentino i Chopard.

nicole-warne-dolce-gabbana_0