10 najboljih bronzera s kojima u trenu možete postići osunčan izgled

Ako želite postići osunčan izgled kože, i prije godišnjeg odmora i pojačanog izlaganja suncu, nema boljeg proizvoda od bronzera. Pripadate li još uvijek u skupinu onih koji zaziru od bronzera zbog beauty trendova s početka milenija, imamo dobre vijesti – teksture i pigmenti su se značajno promijenili od tada, beauty znanje je šire, na društvenim mrežama možete pronaći pregršt tutoriala za nanošenje bronzera pa se ne morate bojati da ćete završiti s narančanstim licem.

Na tržištu se nalazi puno opcija različitih tekstura, od puderastih preko kremastih do tekućih, pojedini bronzeri imaju mat efekt, dok su neki obogaćeni shimmer česticama, a još kada se u to ubroji nijansa i boja vaše puti, izbor definitivno nije lagan. No, ipak, bronzer je proizvod koji vam je potreban u kozmetičkoj torbici u sezoni proljeće/ljeto pa u nastavku donosimo do’s & dont’s kad su u pitanju bronzeri.

Bronzeri se koriste za postizanje osunčanog izgleda kože lice, kao da ste se upravo vratili s godišnjeg odmora u egzotičnim krajevima, a takav prirodan, zdravi i preplanuli sjaj najbolje mogu dati bronzeri sa svjetlucavim česticama. Pritome je važno imati na umu da se za postizanje željenog looka bronzer (najčešće u kompaktnom obliku) ne nanosi velikim, mekim kistom po cijelom licu već na najviše točke lica, odnosno dijelove koje će sunce najprije obasjati: duž nosa, rub kose, jagodice i na vrh brade.

Mat bronzeri, pak, imaju nešto drugačiji ulogu, a ta je da uz pomoć igre svjetla i sjene naglase određene dijelove lica, odnosno da njima konturirate lice. Koriste se na vrhu čela, duž linije čeljusti i sa strana nosa, a licu daju dodatnu dimenziju. Ovakvi bronzeri mogu biti kremaste teksture, a kad je riječ o tekućim teksturama, radi se o najprozračnijim bronzerima. Takvi se prstima ili kistom nanose na dijelove lica na koje sunce najprije pada, a izgledaju kao da ne nosite makeup jer se zbog teksture stapaju s kožom.

Bronzer se, tako, može koristiti na više načina, ovisno o teksturi, može dati suptilno osunčan sjaj licu ili naglasiti konture, a birati ga možete i po tipu kože – puderasti, kompaktni bronzeri bolji su za one s masnom kožom, dok kremaste i tekuće varijante bolje funkcioniraju na normalnoj ili suhoj koži kojoj daju dodatnu dozu sjaja.

Što se nijanse tiče, birajte bronzer koji je samo dvije do tri nijanse tamniji od vaše puti kako bi izgledao što prirodnije na licu. Nijansu biste takošer trebali odabrati u skladu s podtonom kože pa će oni svjetlije puti, s hladnim podtonom birati upravo takve, svjetlije bronzere s hladnim podtonom i dodatkom shimmera kako bi licu dali toplinu, dok će oni s toplim podtonom kože posegnuti za bronzerima koji imaju zlatne i bakrene nijanse ili one sa žutim podtonom, koji također mogu imati svjetlucave čestice.

Odabrati pravi bronzer zaista je umijeće, ali nije nemoguće – isprobajte nekoliko bronzera prije nego se odlučite i otkrijte koji se najbolje stapa s vašom kožom i tenom. U nastavku otkrijte 10 bronzera s odličnim recenzijama.

Charlotte Tilbury Airbrush Bronzer (Cult Beauty)
Fenty Beauty Cheeks Out Cream Bronzer
Gucci Beauty (Farfetch)
Chanel Les Beiges Healthy Glow Bronzing Cream
Hourglas Ambient Lighting (Cult Beauty)
Kosas Sun Show Moisturizing Baked Bronzer
Benefit Hoola (Cult Beauty)
RMS Beauty Buriti (Farfetch)
Milk Makeup Matte Cream Bronzer
Nars Laguna Liquid Bronzer (LookFantastic)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Farfetch, Cult Beauty, Fenty Skin, Milk Makeup, LookFantastic, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0