Younghearts predstavio novu kolekciju koju možete nositi u krevet i u večernji izlazak

Nakon prve pauze u osam godina stvaranja i više od 16 kolekcija iza sebe zagrebački brend younghearts predstavio je novu capsule kolekciju koja predstavlja zaokret u radu. Godina 2020. je donijela promjene u mnogim industrijama, pogotovo u modnoj, a brojni brendovi su se prilagodili novim trendovima, uključujući i zagrebački younghearts.

“Naša younghearts studio kapsula kolekcija 01/21 nastala je kroz novu filozofiju gdje se cijela kolekcija sastoji od svega tri odjevna artikla i tri prateća modna dodatka. Svi su proizvedeni u više različitih uzoraka od isključivo najkvalitetnijih prirodnih materijala”, rekla je o konceptu Amila Mulabegović koja stoji iza kreativnog dijela nove kolekcije.

Kapsula kolekcija 01/21 sastoji se od pidžama, kimona, te modnih dodataka i dodataka za kuću. Inspiracija za ova dva odjevna artikla dolazi od vlastite potrebe da budemo u udobnoj odjeći doma, ali da smo u istoj dovoljno uređeni i za izlazak van.

Ali Mirza koji uobičajeno potpisuje art direkciju editorijala brenda za ovaj malo drugačiji izjavio je: “Ovo je prvi put da kreativnu direkciju modnog editorijala ne potpisujemo mi, već smo je prepustili u ruke nekog drugog. S obzirom da komuniciramo younghearts artikle kao ‘everywear’, odnosno da se mogu nositi u svakoj prilici željeli smo vidjeti kako netko drugi interpretira tu našu viziju. Dora Predojević kao naša prijateljica i djevojka s kojom smo već prije surađivali na drugim projektima nametnula nam se kao logičan izbor. Smatramo da kreativna energija između nje i fotografkinje Karmen Oblak je nešto posebno, te daje dozu osobnosti vidljive iz svake fotografije”.

Modni brend younghearts nastao je kao kreativna vizija brata i sestre Ali Mirze i Amile koji dolaze iz duge obiteljske tradicije u modnoj industriji. Od 2013. do 2020. godine predstavili su više od 16 kolekcija, a od 2021. godine brend radi pod imenom younghearts studio. Kao younghearts studio cilj im je izbacivanja četiri kapsula kolekcije godišnje, ne vođene sezonom već specifičnim komadom.

Kapsula kolekcija 01/21 dostupna je kao pop-up u sklopu kreativnog prostora Zagreb Social Club na adresi Smičiklasova 22 u Zagrebu. Veći dio kolekcije je dostupan i online na adresi younghearts.studio.

Fotografije: Karmen Oblak

Model: Dora Predojević

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0