Cartier Love narukvica jedan je od najpopularnijih komada nakita. Radi se o kultnoj narukvici koja je u 2017. bila najguglaniji komad nakita na svijetu.

Cartierova Love narukvica inspirirana je konceptom “zaključavanja”, odnosno označavanja žena nakitom ili lokotom prilikom odlaska u rat od strane ratnika. Dizajner Aldo Cipullo koji je dizajnirao Love narukvicu bio je student povijesti fasciniran antičkim legendama koje su ga inspirirale.

Narukvica je postala luksuzni simbol predanih veza, a MagMe donosi 10 zanimljivosti o ovom predivnom komadu nakita.

  • Love narukvica nije dizajnirana u Parizu gdje se nalazi sjedište Cartiera, već u dućanu u New Yorku 1969. godine.
  • Narukvica je zapravo ovalnog oblika kako bi što više pratila oblik ruke. Namijenjena je i muškarcima i ženama, a upravo zbog simbolike zaključavanja često se naziva i “modernim ljubavnim lisicama”.
  • Love narukvica je prvi komad nakita koji je Cipullo dizajnirao za Cartier. 1970. predstavio je i Juste un Clou narukvice koje su ubrzo također postale kultne.
  • Love narukvica je donijela posve novi stil u nošenju nakita. Naime, krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih popularno je bilo nositi nakit koji paše na odjeću. Love narukvica je to promijenila jer se nije prilagođavala outfitu, a nosi se i danju i noću.
  • Dugo vremena su kružile glasine da Cartier nije dozvoljavao prodaju narukvice pojedincima, već samo parovima.
  • Narukvica je izrađena od dva dijela koja se spoje i zaključaju odvijačem, tako da je potreban partner da bi se uspješno stavila.
  • Originalno su narukvice bile izrađene od srebra s pozlatom, no ubrzo je Cartier počeo s proizvodnjom narukvica od zlata. Verzija s dijamantima predstavljena je 1979.
  •  Cartier je prvi prepoznao trend influencera te je prilikom njezina predstavljanja, Love narukvicu poklonio 25 najpoznatijim parovima dvadesetog stoljeća, uključujući Elizabeth Taylor i Richardu Burtonu, Ali MycGraw i Steve McQueenu i Sophiji Loren i Carlu Pontiau.
  • Iako u početku nisu imale serijski broj, Cartier je ubrzo nakon što je prodaja narukvica krenula uzlazno odlučio na svaku staviti jedinstveni broj radi lakšeg praćenja.
  • Danas kruže glasine kako neke bolnice u New Yorku među svojim priborom imaju i odvijač za Love narukvice za slučaj da je hitno trebaju odstraniti s pacijenta.

Iako je cijena narukvice početkom sedamdesetih iznosila 250$, danas se cijene kreću od 4 050$ pa sve do 11 000$ za model s dijamantima, a za većinu modela postoji i lista čekanja.