Nije tajna da smo veliki ljubitelji svijeća i da ih u svojim domovima imamo u gotovo svakoj prostoriji. Pa iako ćemo inače prednost dati mirisnim varijantama, osvojile su nas ipak one “obične”. Naime, najnoviji hit su dekorativne svijeće spiralnog oblika, i to po mogućnosti u pastelnim nijansama.

Fabrek

Kao i svi cool i zanimljivi dizajnerski trendovi i ovaj je dodatak za interijer postao popularan na sjeveru, odnosno među prvima su ga predstavili danska kompanija namještaja HAY, a slične modele predstavili su i FABREK te KIOSK48TH. Uskoro su se spiralne svijeće našle u domovima utjecajnih skandinavskih trendseterica.

Kiosk48th

U svakom slučaju riječ je o visokim modelima od voska koji su spiralnog oblika, a na atraktivnosti im daje i paleta boja. Uz takve svijeće nisu potrebni neki posebni svijećnjaci, već će poslužiti i oni jednostavnog izgleda, ali uvijek možete odabrati over-the-top estetiku i poigrati se i s nekim skulpturalnim modelom svijećnjaka.

Fabrek

Ove svijeće djeluju poput malih umjetničkih djela, privlače pozornost na prvu, a pogotovo ako se odlučite za mix & match varijantu i kupite one različitih visina, debljina i boja. Mogu ukrašavati blagavaonski stol, prozorsku dasku, coffee table ili noćni ormarić, a uz sve to ovi efektni dodaci su i jeftini.

Fabrek

Cijena HAY seta od 6 svijeća, od kojih svaka gori i do 5 sati, iznosi oko 200 kuna, cijena jedne KIOSK48TH iznosi oko 25 kuna, dok su dva različita modela koja su dostupna s potpisom FABREKA 20, odnosno 75 kuna za set od dvije svijeće s manje spirala.

Kiosk48th

Sve u svemu, odličan detalj za brzinsko osvježenje interijera, a i sjajan te budget friendly poklon za useljenje!

Fotografije: HAY, KIOSK48TH, FABREK