Skvalan – efikasan sastojak za mladenački izgled kože

Hidratizirana, sjajna i bez bora – opis je kože lica kakvu svi žele imati, a taj mladenački izgled moguće je postići korištenjem proizvoda sa skvalanom. Skvalan je jedan od favorita beauty industrije, derivat antioksidansa skvalena koji se dobivao iz jetre morskog psa, ali se u posljednje vrijeme koristi onaj biljnog porijekla, najčešće dobiven iz masline ili šećerne trske.

Skvalen je inače molekula koja se prirodno nalazi u koži i ima sposobnost borbe protiv štetnih čestica koje uzrokuju nastanak bora i linija na lici. Međutim, ponekad je prirodi potreban boost i tu značajno pridonose proizvodi za hidrataciju sa skvalanom.

Najveća prednost ovog it beauty sastojka je hidratacija, i to ne samo ona trenutačna i na površini kože, već skvalan ima sposobnost zadržati vlagu dugo u koži. S obzirom na to da se skvalan i inače nalazi u gornjem sloju kože, smatra se i izvrsnim prirodnim štitom, a dodatna doza svakako je poželjna jer se vrhunac proizvodnje skvalana najčešće doživljava u tinejdžerskim godinama. Kroz redovito korištenje proizvoda sa skvalanom suha i oštećena koža bit će nahranjena te će se izgladiti njezina tekstura.

Skavalan je namijenjen za one koji su na svojem licu počeli primijenjivati prve znakove starenja, ranije nema smisla da se koristi, te se preporučuje za normalnu i suhu kožu, dok bi ga oni s masnijim tipom lica i skloni aknama trebali izbjegavati.

Biossance Squalane + Amino Aloe čistač (Cult Beauty)

Ovaj će se it sastojak svakome uklopiti u beauty rutinu, s obzirom da nema zapreke korištenju s drugim aktivnim sastojcima, a posebno je važno da ga uvrste oni čijoj je koži potrebna dodatna hidratacija. Korištenje skvalana poboljšat će i elastičnost kože i njezinu regeneraciju, pomoći će koži u stvaranju prirodnog ulja bez začepljivanja pora i smanjiti znakove starenja.

Skvalan možete pronaći u čistačima, serumima i kremama, a ovisno o tome kolika je razina hidratacije potrebna vašoj koži, u rutinu uvedite proizvod koji će najbolje odgovoriti na to. U nastavku pronađite proizvode s omiljenim anti-age sastojkom beauty industrije koji licu daje mladenački izgled.

Biossance Squalane & Omega Repair krema (Cult Beauty)
Clarins Nutri Lumiere losion (Fabuspot)
Clarins Nutri Lumiere dnevna krema (Fabuspot)
Peter Thomas Roth 100 % Purified Squalane ulje (Feel Unique)
Skintegra Naro booster (Skintegra)
The Ordinary Squalane čistač (The Ordinary)
The Ordinary 100 % Plant Derived Squalane serum (The Ordinary)
The Inkey List Squalane ulje (Cult Beauty)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Cult Beauty, The Ordinary, Fabuspot, Feel Unique, Skintegra, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0